Sağlık, arşiv

Sezaryen düzenlemesi yasalaştı

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanuna göre, tıbbi zorunluluk olması halinde doğum sezaryen ameliyatıyla yapılacak.

04.07.2012 - Güncelleme : 04.07.2012
Sezaryen düzenlemesi yasalaştı

TBMM 

TBMM Genel Kurulu'nda, tıbbi zorunluluk bulunması halinde doğumun sezaryenle yapılmasını düzenleyen, Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı.
Kanuna göre, gerekli tedbirlerin alınmasına rağmen anne veya bebekte meydana gelebilecek istenmeyen sonuçlardan hekim sorumlu tutulamayacak.
Tütün ürünlerinin isim, marka, amblem, logoları; tütün ürünleri sektörü dışındaki firma ve ürünlerle ilişkilendirilemeyecek. 
18 yaşından küçüklere, tütün ürünleri gibi nargile satışı da yapılamayacak.
Nargile şişelerinin üzerine tütün ürünlerinin zararlarını belirten resimli ve Türkçe yazılı uyarılar ve mesajlar konulacak.
Çevreye izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıkları atanlara 50 TL para cezası verilecek; kişi, çevre kirliliğini derhal giderirse para cezasına çarptırılmayacak.
Özelde çalışan profesör ve doçentler, eğitim ve araştırma hastanelerinde sözleşmeli eğitim görevlisi olarak çalıştırılabilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın