Dolar
32.47
Euro
34.70
Altın
2,336.27
ETH/USDT
3,118.40
BTC/USDT
63,550.00
BIST 100
9,915.62
Gündem, arşiv

Şanlıurfa'da terör saldırısı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde belediyeye ait kültür merkezinin bahçesinde bulunan gruba yönelik terör saldırısı düzenlendi.

20.07.2015 - Güncelleme : 20.07.2015
Şanlıurfa'da terör saldırısı

ŞANLIURFA/ANKARA

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 11 Nisan Caddesi'ndeki Suruç Belediyesine ait kültür merkezinin bahçesinde patlama meydana geldi.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, Suruç ve Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi. Patlama nedeniyle çevredeki binaların camları kırıldı. 

Güvenlik güçleri, terör saldırısının ardından çevrede önlemler artırdı.

Sağlık Bakanlığı: Kan sıkıntısı yok, çevre illerdeki hastaneler alarma geçirildi

Bu arada, Sağlık Bakanlığı, patlama nedeniyle olay yerine 33 kara ambulansı, 3'er UMKE ekibi ile helikopter ambulans sevk etti, çevre illerdeki hastanelerin yoğun bakım üniteleri de alarma geçirildi.

Yaralılar için kan sıkıntısı yaşanmadığı kaydedilen bakanlık açıklamasında, çevre illerdeki hastanelerin yoğun bakım servislerinin organize edildiği, görevlendirmelerin devam ettiği bildirildi.

CHP Genel Merkezinden de patlama nedeniyle bölgedeki teşkilat mensuplarından kan bağışında bulunmaları istendi. Alınan bilgiye göre, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, patlama sonrası bölgedeki parti yöneticilerini telefonla arayarak bilgi aldı.

Suruç'taki terör saldırısında yaralananlar, yaşadıklarını AA ekibine anlattı

Ayağından yaralanan Derviş Genç, sabah saatlerinde İstanbul'dan otobüsle yaklaşık 30 arkadaşıyla ilçeye geldiklerini söyledi.

Olayın bir anda meydana geldiğini belirten Genç, ayağından yaralandığını anlattı.

Genç, saldırının kültür merkezinin önünde basın açıklaması yaptıkları esnada olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Açıklama bitmek üzereyken bir anda kafamı çevirdim arkaya doğru, bir ateş gördüm. Ondan sonra ateş, toz bulutları ve burnumuza yanık doku kokuları geldi. Biz o arada yere düşmüştük. Ondan sonra alandan ayrılmaya başladık. Genelde televizyonlarda izleriz, 'bir patlama olur, arkasından ikincisi olur' düşüncesiyle alandan ayrıldık. Daha sonra tekrar dönüp yaralı arkadaşlara yardımcı olmaya çalıştık. 

Tanıdığım arkadaşlarım iyi ancak tanımadığım çok sayıda kişinin hastanede önümden geçtiklerini görünce çok üzüldüm. Diğer arkadaşlarıma bir şey olmuşsa da bilmiyorum."

"O anda kaçıştık, tekrar dönüp yaralılara yardıma çalıştık"

Kolundan yaralanan Hakan Öz de olay esnasında merkezin önünde yaklaşık 200 kişinin bulunduğunu söyledi.

Merkezde Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen gençlerin bulunduğuna dikkati çeken Öz, "Sabah 07.00'de buraya indik, dinlendik, kahvaltı yaptık. Basın açıklaması sırasında pankart tutuyorduk, bir anda patlama oldu. O anda kaçıştık, tekrar dönüp yaralılara yardıma çalıştık. Sonra biz de tedavi için hastaneye geldik. Patlamayla ilgili tahminimiz yok, araştırılıyor ama biz 'canlı bomba olabilir' diye düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Kafasından hafif yaralanan İsmet Yılmaz da olay esnasında bayıldığını ve hiçbir şey hatırlamadığını dile getirdi.

"Türkiye'nin tavrı son derece açıktır"

Meclis'te gazetecilerin Suruç'taki terör saldırısı ile ilgili sorularını yanıtlayan, Cumhurbaşkanı Vekili Naci Bostancı, "Terör örgütü olan IŞİD'e yönelik Türkiye'nin hiçbir sempatisi yoktur. 2013'ten beri terör örgütü olarak nitelemiştir ve tavrı da son derece açıktır" dedi.

Bostancı, "Türkiye soğukkanlı bir şekilde ülkenin birliğini, dirliğini, huzurunu, istikrarını esas alarak Suriye, Ortadoğu coğrafyasına ilişkin politikalarını bu çizgide sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Rauf Maltaş, Mehmet Akif Parlak, Barış Gündoğan, Aylin Sırıklı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın