Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,516.40
BTC/USDT
69,898.00
BIST 100
9,121.12
Yaşam, arşiv

Herkesin yarasına merhem olmaya çalışıyoruz

"Kış soğuktur üşütür İstanbul'un kardeşliği ısıtır" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Şanlıurfa'ya getirilen yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

17.01.2015 - Güncelleme : 17.01.2015
Herkesin yarasına merhem olmaya çalışıyoruz

ŞANLIURFA - Eşber Ayaydın

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, "Üşüyorum, Yardım Edin" kampanyasına ilişkin, "Gücümüzün yettiği nispette herkesi kucaklamaya, herkesin yarasına merhem olmaya çalışıyoruz" dedi. 

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı öncülüğünde, "Kış soğuktur üşütür İstanbul'un kardeşliği ısıtır" sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Şanlıurfa'ya getirilen yardımlar kentteki Suriyeli sığınmacılara ulaştırılıyor. 

Lojistik merkezde gönüllülerce kolinenen malzemeler, ring araçlarıyla misafirlerin evlerine bırakılıyor. İstanbul'dan getirilen yardım malzemelerinin tamamının önümüzdeki günlerde sığınmacılara teslim edilmesi bekleniyor. 

Babuşcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardımların büyük bölümünün Şanlıurfa'ya ulaştığını söyledi.

Kampanyanın uzun soluklu yürütülmesini amaçladıklarını aktaran Babuşcu, şöyle konuştu:

"Bu anlamda yaptığımız ilk toplantıda istişare kurulu oluşturmasına karar verdik. Böylece yardımlar, komisyonun belirleyeceği yöntemle dağıtılacak. Şimdi daha ayrıntılı bir çalışma yapacağız. Çünkü bu kampanyayı sürdürülebilir nitelikte en azından bahara kadar devam ettirmeyi planlıyoruz."

Babuşcu, yardımların 4 bin metrekarelik kapalı alana indirildiğini ancak buranın yetersiz kalmasından dolayı 7 bin metrekarelik ikinci bir depoyu devreye aldıklarını ifade etti. 

Şanlıurfa'daki tüm sığınmacılara ulaşmaya çalışacaklarını dile getiren Babuşcu, kentte hizmete açılan giyim mağazasını da 3'e çıkaracaklarını kaydetti.

Oluşturulan ekiplerin sistematik şekilde her gün sahaya çıkacağını vurgulayan Babuşcu, "Biz burada gücümüzün yettiği nispette herkesi kucaklamaya, herkesin yarasına merhem olmaya çalışıyoruz. Bu büyük bir hedef ve sayısal değerlendirmenin de bir öneminin olmadığını düşünüyoruz. Sayısal değerlendirme de Şanlıurfa'da ne kadar muhacir varsa hepsidir" şeklinde konuştu. 

Babuşcu, kampanyaya destek olmak isteyen hayırseverlerin kendilerine ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan, Yıldırım Belediyesi ile Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği öncülüğünde düzenlenen kampanyada toplanan gıda malzemeleri, giysi ve battaniyeler, 10 tıra yüklenerek Suriye'deki iç savaş mağdurlarına gönderildi.

Sinandede Mahallesi'ndeki Çakıllı Küme Camii önünde, Yıldırım Kent Konseyi, Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) ve Yıldırım Muhtarlar Derneğinin de destek verdiği kampanyada toplanan insani yardım malzemelerinin gönderilmesinden önce tören yapıldı.

Törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Her Evden Bir Battaniye" sloganıyla başlattıkları çalışmada büyük destek gördüklerini söyledi.

Her zaman mazlumların yanında olduklarını vurgulayan Edebali, "Çocuklar üşümesin diye bu battaniyeleri gönderiyoruz. Sadece battaniye göndermiyoruz. Yıldırımlılar, hiç tanımadıkları, hiç görmedikleri o mazlum insanlara, yaşlılara, kadınlara, çocuklara ve savunmasız insanlara hem sevgilerini hem de dualarını gönderiyor. Dayanışmanın en güzel örneğini ortaya koydular. Yıldırımlılar adına, emeği geçen tüm kardeşlerimize çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.