Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.90
BTC/USDT
70,237.00
BIST 100
9,143.61
Politika, arşiv

Kılıçdaroğlu'nun yaptığı sorumsuzluk

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yeni tezkere önerisine ilişkin "Kılıçdaroğlu'nun bu tezi tekrar etmesi sorumsuzluktur ve tarihe geçecek bir ihanettir" dedi.

10.10.2014 - Güncelleme : 10.10.2014
Kılıçdaroğlu'nun yaptığı sorumsuzluk

ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni tezkere önerisine ilişkin, "Kılıçdaroğlu'nu anlamak mümkün değil. Dün yaptığı açıklamada bir taraftan sukünet telkininde bulunuyor, diğer taraftan açıkça hükümetimizi suçlayarak, bu Vandalizme gerekçe gibi gösterilen, bahane gibi gösterilen IŞİD'e yardım edildiği tezini tekrarlıyor" dedi. 

Davutoğlu, terör saldırısında yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'i tedavisinin devam ettiği Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. 

Hastaneden ayrılışında gazetecilere açıklama yapan Davutoğlu, şiddet eylemleri ve Vandalizm sonrasında dün akşam Bingöl'de alçakça bir saldırı olduğunu dile getirerek, "iki kahraman güvenlik görevlisinin" şehit olduğunu hatırlatarak "Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Hastanede ziyaret ettiği Ürker'in de saldırıda ağır yaralandığını ve kendisinin de gece boyunca İçişleri Bakanı Efkan Ala ile bütün gelişmeleri bizzat takip ettiğini belirten Davutoğlu, "Olayın olduğu andan itibaren gerekli talimatlar verildi ve bu işin failleri konumundaki teröristler biliyorsunuz bir iki saat içinde cezalandırıldılar. Gerekli bütün tedbirler alındı. Her şeyden önce şehit güvenlik görevlilerimize Allah'tan rahmet diliyorum ailelerine taziyelerimi sunuyorum. Hepsi kahramanca vazifelerini yaparken kimi şehit, diğer iki kardeşimiz de yaralı" dedi. 

"Atalay Bey, emniyet camiasında da çok sevilen ve görevini bihakkın yapmak için her türlü fedakarlığı gösteren kahraman bir güvenlik görevlimiz" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Bu nedenle şartlar zor olmasına rağmen sırf Bingöl halkına ve esnafına güven verebilmek, onların yanında olduğunu hissettirebilmek için dün akşam esnafı ziyaret ederken bu alçakca saldırıya maruz kaldı ve bu kahramanlığı hiç unutulmayacaktır. En zor şartlarda bile halkın yanında olan emniyet görevlilerimizin bu davranışı eminim en çok da bölge halkının kalbinde yer edecektir" diye konuştu. 

Atalay Ürker'in eşiyle de görüştüklerini ve kendisinin de eşinin vazifesinin şuurunda kahraman bir hanımefendi olduğunu söyleyen Davutoğlu, "Tabii olaya çok üzüldük ama en azından bizi teselli eden husus, gece boyu bütün milletimizin duasını alan, bu kahramanlığı takdir gören Atalay Bey'in şu anki durumu gayet iyi. Doktorlarımızdan bilgi aldık, şuuru yerinde. Şu anda kısmi ve sınırlı bir müdahalede bulunuluyor kendisine. Kapsamlı bir operasyon ihtiyacı olmadığını doktorlar bize söyledi. Ancak yara yerinin, ilk müdahalede son derece başarılı olduğu için, temizlenmesi yönünde bir müdahalede bulunuluyor şu anda" dedi.

Ürker'in bilincinin yerinde olduğunu ve kısa zamanda sağlığına tamamen kavuşmasını temenni ettiğini belirten Davutoğlu, "Biz de yakından takip edeceğiz, doktorlarımız her türlü tedbiri almışlar bundan memnuniyet duydum. Bundan sonra da ne gerekiyorsa yapılacak tekrar ailelerine bütün şehitlerimizin ailelerine taziyelerimi sunuyorum, iki şehidimizin de" diye konuştu. 

Geçmiş olsun dileklerini yineleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu zor şartlarda görevlerini yerine getiren bütün emniyet görevlilerimize, emniyet teşkilatımızın bütün mensuplarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına, jandarmamızın bu zor şartlarda yaptıkları fedakarlık ve yerine getirdikleri görev dolayısıyla milletimiz adına teşekkürlerimizi bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. Eminim bölge halkı da bu fedakarlıkları ve bütün vatandaşlarımız da hem takdir edeceklerdir hem de bu fedakarlıklar üzerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği, esenliği, milletimizin huzuru teminat altına alınacaktır. Bütün emniyet teşkilatımıza da geçmiş olsun diyorum. Her birini alınlarından öperek kutsal vazifelerinde kendilerine başarılar diliyorum."

Kılıçdaroğlu'nun önerisi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Kobani ile sınırlı yeni tezkere önerisi sorulan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Gerçekten Kılıçdaroğlu'nu anlamak mümkün değil. Dün yaptığı açıklamada bir taraftan sukünet telkininde bulunuyor, diğer taraftan açıkça hükümetimizi suçlayarak, bu Vandalizme gerekçe gibi gösterilen, bahane gibi gösterilen IŞİD'e yardım edildiği tezini tekrarlıyor. Açık söylüyorum; Kılıçdaroğlu'nun yaptığı sorumsuzluktur. Kitleler, 'Türkiye IŞİD'e destek oluyor' teziyle provoke edilirken, ülkemize karşı açık bir tuzak kurulurken, Kılıçdaroğlu'nun bu tezi tekrar etmesi, en hafif tabiriyle sorumsuzluktur ve -tarihe geçecek- açıkçası bu kritik dönemde yapılan bir ihanettir. Hiç kimse Türkiye'nin IŞİD'e yardım ettiği tezini ispat edemez. Böyle bir şey yok."

Davutoğlu, bunu birçok kez devlet olarak açıkladıklarını anımsatarak, "Elinde Kılıçdaroğlu'nun bir belge varsa çıkarsın ortaya koysun. Bir belge olmadan, bir ülkeyi, bir devleti, bir milleti böylesine itham altında bırakmak sokağa dökülen insanları tahrik edercesine onlara zerkedilen algı operasyonunu tekrar etmek bir anamuhalefet partisi liderine yakışmaz" diye konuştu.

"Biz gece boyu uyumazken Kılıçdaroğlu rüya görüyordu" 

Bu günlerin sınav günleri olduğuna işaret eden Davutoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ayrıca son derece komik bir teklifte bulunuyor. Yeni bir tezkere, sadece Kobani... Peki IŞİD yarın Haseki'ye saldırdığında ya da Halep'e saldırdığında her bir il için, her bir şehir için, her bir ilçe için ayrı ayrı tezkere mi çıkaracağız? Bir hafta önce yaptığı büyük hatayı şimdi fark ediyor ve çark etmeye çalışıyor, her zaman olduğu gibi. Ayrıca daha önce neredeydiniz? Bayırbucak'ta Türkmenler katledilirken, Telabiyat'ta Araplar katledilirken, Rakka'da PYD'nin tesiri altında olmayan Kürtler katledilirken neredeydiniz? Kılıçdaroğlu'nun tek bir çabası var, Esed'i korumak. Yani, öyle bir tezkere çıksın ki Esed'e dokunmasın. Nedir bu Esed'in kutsallığı Kılıçdaroğlu'nun zihninde, anlamak mümkün değil. Bütün bu facialar yaşanmışsa bunun birinci sorumlusu Esed rejimidir, tabii ki IŞİD'dir. Türkiye, açık söylüyorum, bir kez daha söylüyorum, Kılıçdaroğlu duymuyor ama duymayan kulağına bir kez daha sesleniyorum, Türkiye IŞİD'e de Esed rejimine de aynı ölçüde karşıdır. Eğer Kılıçdaroğlu'nun elinde bir belge varsa, sorumlu bir devlet adamıysa çıksın 'Türkiye Cumhuriyeti'nin şu görevlisi IŞİD'e şu yardımı yaptı' desin. Eğer bunu ispat edemiyorsa lütfen sussun, bari gölge etmesin bu kritik dönemde. Bıraksınlar, hükümetimiz, emniyet görevlilerimiz huzur içinde görevini yürütüp kamu düzenini sağlasınlar. Halkı tahrik etmesinler."

Başbakan Davutoğlu, bunun anayasal bir yere sahip olan anamuhalefet partisine yakışmayacağını, dolayısıyla bu teklifleri ciddiye almanın mümkün olmadığını vurgulayarak, "Ayrıca ne yapıldığını da takip etmiyor, Türkiye'deki mevzuatı da bilmiyor. Yeni bir teklif getiriyor, efendim tazminat için yasa teklifi getirilsin bu terör saldırılarında zarar görenlere. O bunu düşünürken biz zaten tazminat sürecini başlattık ve yardıma da başladık. Çünkü Başbakanlık Acil Destek Fonu diye bir fon var, Kılıçdaroğlu'nun bilgisine... Yanındaki danışmanları da bilmiyor herhalde. Bu tür durumlarda zaten otomatik olarak, devlet bütün imkanlarıyla terör saldırılarında mağdur olan vatandaşın yanındadır. Kılıçdaroğlu'nun aklına çok çarpıcı bir fikir geldi zannettiği şeyleri biz uygulamaya koyuyoruz. Onun hayallerinin ötesindedir bizim uygulamız" diye konuştu.

Bu uygulama için ilk gün talimat verdiğini, bütün vatandaşların zararlarının tazmin edileceğini bildiren Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşına sahip çıkacağını belirtti.

Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu da bilsin ki onun aklına ihtiyacımız yok. Sadece sussun, kendi ülkesini uluslararası topluma şikayet etmesin, provokatörlerin eline argüman vermesin, sadece sussun. Onun fikrine de aklına da ihtiyacımız yok" dedi.

Ülkenin, gerekenleri yapacak kudrette olduğunu kaydeden Davutoğlu, bu çalışmaların başladığını; Van, Erciş, Kurtalan, Patnos gibi yerlerde hem envanter hem de tazmin çalışması başladığını söyledi.

Davutoğlu, "Biz gece boyu uyumazken Kılıçdaroğlu rüya görüyordu" dedi.

Ürker'e, tedavi gördüğü hastanede ayrıca, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala,  Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal da ziyarette bulundu.

Davutoğlu'na ziyaretinde, eşi Sare Davutoğlu da eşlik etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın