Dolar
32.38
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,564.80
BTC/USDT
70,835.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

AA muhabirine yapılan muamele kabul edilemez

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "AA muhabirinin ABD’de maruz kaldığı muamele kabul edilebilir değil" dedi.

20.08.2014 - Güncelleme : 20.08.2014
AA muhabirine yapılan muamele kabul edilemez

ANKARA

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, AA muhabirinin ABD'nin Ferguson semtinde polis tarafından darp edilmesi ve gözaltına alınması hakkında, "AA muhabirinin ABD’de maruz kaldığı muamele kabul edilebilir değil. ABD makamlarından daha duyarlı bir şekilde davranmalarını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu. 

Bilgiç,  AA Muhabiri Bilgin Şaşmaz’ın ABD'nin St. Louis kentinin Ferguson semtindeki olayları görüntülerken ABD polisi tarafından darp edilmesi ve 5 saat gözaltında tutulmasına ilişkin soruya verdiği cevapta, "basın özgürlüğünün en temel şartlarından birinin, habercilerin görevlerini engelsiz bir şekilde yapmaları" olduğunu belirtti.

Aksi bir durumda özgür bir basından bahsedilemeyeceğini vurgulayan Bilgiç, "AA muhabirinin ABD’de maruz kaldığı muamelenin kabul edilebilir değil. ABD makamlarından daha duyarlı bir şekilde davranmalarını bekliyoruz" dedi. 

Muhabir: Halit Gülşen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın