Politika, arşiv

Çağlayan ve Güler istifa etti

İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlık görevinden istifa etti.

25.12.2013 - Güncelleme : 25.12.2013
Çağlayan ve Güler istifa etti

ANKARA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık görevinden ayrıldığını bildirdi. Zafer Çağlayan, şunları kaydetti:

"17 Aralık tarihi itibariyle gerçekleştirilen operasyonun, hükümetimize, partimize ve ülkemize karşı kirli bir tezgah olduğu çok açık bir şekilde ortadadır.

Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım."

İçişleri Bakanı Güler

İçişleri Bakanı Muammer Güler ise "17 Aralık'ta Sayın Başbakan'a görevden affımı arz etmiştim bugün de yazılı olarak Sayın Başbakanımıza görevden affımı sundum" dedi.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a görevden affını istediğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı görevini 26 Ocak 2013'te devralan Muammer Güler, 332 gün sonra bu görevden ayrıldı.

Güler, bakanlığı döneminde, terörizmin finansmanının önlenmesi, trafik kazalarının azaltılması, yeni ehiyet ve nüfus cüzdanlarının hazırlanması, kadına yönelik aile içi şiddetle mücadele çalışmalarını yürütmüştü

Vakıf ve derneklerin kurban derisi toplanmasına imkan veren düzenleme ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün kurulması Güler'in bakanlığı döneminde gerçekleşti

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın