Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,220.02
ETH/USDT
3,551.10
BTC/USDT
70,638.00
BIST 100
9,079.97
Sağlık, arşiv

Kanser ilacının Türkiye'de üretimini başaracağız

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu "İnşallah birçok ilacımızın da özellikle kanser ilacımızın da Türkiye'de üretimini başaracağız" dedi.

16.04.2013 - Güncelleme : 16.04.2013
Kanser ilacının Türkiye'de üretimini başaracağız

EDİRNE

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Uzunköprü'de AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Burada konuşan Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin, "Türkiye'de kanser ilacının temini konusunda bir sıkıntı mı var?" sorusu üzerine, en duyarlı oldukları konuların başında sağlığın geldiğini, hiçbir hastanın mağdur olmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Türkiye'nin, kanser alanındaki tıbbi gelişmeleri, hastalıklarla ilgili birçok yeniliği en erken vatandaşların hizmetine sunan ülke olduğunu bildiren  Müezzinoğlu, şunları kaydetti: 

"Biz her gün yaklaşık 40 milyonun üzerinde yani eski rakamla 40 trilyonun üzerinde ilaç parası ödüyoruz. Bundan da hiçbir rahatsızlığımız yok. Bu millete helal olsun. Ama rakam 40 trilyon, yılda 17 katrilyon. Bu pastayı görüp fırsatçılık yapmak isteyenler var. Hiçbir hastamızı ve vatandaşımızı sıkıntıya sokacak bir anlayışımız olmaz. Ama Türkiye'yi bu anlamda tünele sokup da istismar edeceklere de asla fırsat vermeyeceğiz. Hiçbir hastamızı da mağdur etmeyiz. İnşallah duyarlılığımız ve yakın takibimizle hiçbir hastamıza olağanüstü tedavi sıkıntısı yaşatmayacağız. İnşallah birçok ilacımızın da özellikle kanser ilacımızın da Türkiye'de üretimini başaracağız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.