Dolar
32.51
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.80
BTC/USDT
70,743.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Futbol, arşiv, arşiv

İnönü'de gol düellosu Beşiktaş'ın

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş rakibi Fenerbahçe'yi son dakika golü ile 3-2 mağlup ederek ligde 2. sıraya yükseldi.

03.03.2013 - Güncelleme : 03.03.2013
İnönü'de gol düellosu Beşiktaş'ın

İSTANBUL


19. dakikada Emre'nin sağdan kullandığı korner atışında, Beşiktaş ceza alanı içinde oluşan karambolde Sow'un attığı gol sonrası hakem Mete Kalkavan ofsayt kararı verdi.

24. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Cristian'ın soldan kullandığı korner atışında ön direkte Egemen'in kafasından seken topla arka direkte boş pozisyonda buluşan Sow, meşin yuvarlağı kafayla filelere gönderdi: 0-1.

40. dakikada Beşiktaş beraberliği sağladı. Fernandes'in soldan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topu uzaklaştırmaya çalışan Kuyt'ın ters kafa vuruşunda, meşin yuvarlak Fenerbahçe ağlarına gitti: 1-1.

45. dakikada sağdan yapılan ortada ön direkte topla buluşan Webo, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta attı.

-Maçın ilk yarısı 1-1 berabere tamamlandı-

50. dakikada Fernandes'in sağdan kullandığı korner atışında, ön direkte topla buluşan Ersan'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

60. dakikada Emre Özkan'ın sol çaprazdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Holosko, meşin yuvarlağı kafayla hemen yanındaki Niang'in önüne bıraktı. Niang'in bekletmeden yerden vuruşunda meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş 2-1 öne geçti.

63. dakikada Kuyt'un sağdan ortasında altıpasta Sivok'un müdahale edemediği topla buluşan Sow, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek beraberliği sağladı: 2-2.

76. dakikada Sow'un pasında savunmanın arkasına sarkan Webo'dan önce Sivok, meşin yuvarlağa hamle yaptı. Kaleci McGregor'un da kalesini terk ettiği pozisyonda sol çaprazda meşin yuvarlakla buluşan Caner, kötü bir vuruşla topu auta attı.

90+3. dakikada Beşiktaş, ani geliştirdiği atakta golü buldu. Rakip savunmayı az adamla yakalayan siyah-beyazlı takımda, Niang'ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Olcay, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı yerden filelere gönderdi ve Beşiktaş mücadeleyi 3-2 kazandı.

Dolmabahçe'de son dakika coşkusu 

Sezon sonunda yıkılacak BJK İnönü Stadı'ndaki son derbide Fenerbahçe'yi son dakika golüyle 3-2 yenen Beşiktaş'ta futbolcular ve taraftarlar, karşılaşma sonrası büyük sevinç yaşadı. 
Karşılaşmanın 90+3. dakikasında Olcay Şahan'ın attığı golle galip gelen siyah-beyazlı futbolcular, golden sonra hakem Mete Kalkavan'ın santra yaptırmadan bitiş düdüğünü çalmasıyla saha içinde sevinç yumağı oluşturdu. 

Maç sonu uzun süre sahada sevinç gösterilerinde bulunan futbolcular, tribünleri dolaşarak bu sevinci taraftarlarıyla da paylaştı. 

-Protokol tribününde gözyaşları-

Maçın son anlarında gelen gol ve hemen ardından karşılaşmanın bitmesiyle protokol tribününde de büyük sevinç gösterileri oldu. 
Yöneticiler birbirlerine sarılarak galibiyeti kutlarken, yönetim kurulu üyesi Tamer Kıran'ın gözyaşlarına engel olamadığı gözlendi. 

-Holosko'dan 'Gangnam Style'-

Beşiktaş'ın Slovak futbolcusu Filip Holosko da karşılaşma sonrası ''Gangnam Style'' dansı yaparak, taraftarları coşturdu. 
Taraftarlar uzun süre tribünlerden ayrılmayıp, galibiyeti kutladılar. 

''İnönü Stadı'na böyle bir veda yakışırdı''

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, karşılaşma sonrası katıldığı basın toplantısında oyuna çok kötü başladıklarını ifade ederek, ''Biraz baskı ve stres vardı. Barbaros Bulvarı'ndan stada neredeyse 30 dakikada gelebildik. Tabii bu durum da futbolcularımızı etkiledi'' diye konuştu.
Fenerbahçe karşısında golü yedikten sonra takımının toparlandığını kaydeden Aybaba, şöyle devam etti:

''Özellikle ikinci yarı Fenerbahçe'nin temposu düşünce bizim yükseldi. Çok kaliteli bir takımla oynadık. Son anda Niang giderken kulübede hepimiz ayağa kalktık 'Allahım bir kere de bize olsun' dedik. Çünkü biliyorsunuz son dakikalarda çok gol yedik, son dakika mağduruyuz. Bu kez biz böyle bir gol bulduk.''

Aybaba, BJK İnönü Stadı'nda son derbilerine çıktıklarını hatırlatarak, ''İnönü Stadı'na böyle bir veda yakışırdı. İnanılmaz seyirci desteği vardı. Oyuncularım yürekleriyle oynuyorlar, hepsiyle gurur duyuyorum'' diye konuştu.

"Beşiktaş'ı tebrik ediyorum''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Beşiktaş'a 3-2 yenildikleri derbi maçta iyi mücadele ettiklerini ancak son dakikada yaptıkları hatayla mağlup olduklarını söyledi.
Kocaman, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada iki takımın da kazanmak için kıyasıya mücadele ettiğini belirterek, ''Son ana kadar iki takım da çok istedi. Kazanabilmek adına her şeyi yaptık. Yeteri kadar pozisyona girdik. Pek çoğunu değerlendiremedik. Son dakikada, pek çok şey doğru giderken bu seviyede olmayacak bir hatayla mağlup bitirdik. Beşiktaş'ı tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın