Dolar
32.50
Euro
34.83
Altın
2,330.48
ETH/USDT
3,155.20
BTC/USDT
63,706.00
BIST 100
9,716.77
Kurumsal Haberler

Çinli basın heyetinden AA'ya ziyaret

Çin'in medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, BYEGM programı çerçevesinde AA'yı ziyaret etti.

23.11.2015 - Güncelleme : 30.11.2015
Çinli basın heyetinden AA'ya ziyaret

Ankara

ANKARA

Çin'in medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan heyet, Anadolu Ajansı'nı (AA) ziyaret etti.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından düzenlenen "Gazeteci Heyetleri Programı" çerçevesinde Türkiye'ye gelen Çinli medya mensupları, AA'nın faaliyetleri, yayın dilleri ve hedefleri hakkında bilgi aldı.

Heyeti ağırlayan AA Dünya Dilleri Yayın Yönetmeni Mehmet Öztürk, heyete Anadolu Ajansı'nın tarihsel süreci, 2020 vizyonu, ürünleri ve dünyadaki haber ağı hakkında bilgi verdi.

Editör Masası'nda gerçekleşen sunumun ardından misafir gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öztürk, AA'nın tüm dünyada özellikle İngilizce ve Arapça haber yayını konusunda ilerleme kaydettiğini söyledi.

İki ülke arasında medya alanındaki işbirliğinin geliştirilmesi konusunda adımlar atmaya hazır olduklarını belirten Öztürk, AA'nın Orta Asya'da daha etkin olmak istediğini ifade etti.

All-China Journalists Association, Vın Hui Daily, Şinhua Daily, Northeast News Network ve Çinghay Eyaleti Gazeteciler Birliği'nden oluşan Çinli basın heyeti, daha sonra servisleri gezerek kurumun işleyişi hakkında bilgi aldı.

Muhabir: Satuk Buğra Kutlugün

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın