Dolar
32.54
Euro
34.92
Altın
2,332.55
ETH/USDT
3,176.10
BTC/USDT
64,873.00
BIST 100
9,716.77
Kurumsal Haberler

Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektöründen AA'ya ziyaret

Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yıldız, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

26.06.2015 - Güncelleme : 26.06.2015
Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektöründen AA'ya ziyaret

ANKARA

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Mutanoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Ahmet Yesevi Üniversitesinin çalışmalarına her zaman destek vereceklerini söyledi.

Özellikle Orta Asya bölgesinde gerçek haberciliğe ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Mutanoğlu, "Araştırma merkezleriyle özellikle Orta Asya bölgesi birçok insan için kapalı bir kutu gibi. Bu yüzden o bölgeden gelecek bilgilere ihtiyaç var. Bunları da üniversite olarak bizimle paylaşırsanız çok memnun oluruz" dedi.

Mütevelli Heyet Başkanı Yıldız ise üniversitelerinde hem uzaktan hem de örgün eğitim verdiklerini, eğitim dilinin Kazakça, Türkçe, İngilizce ve Rusça olduğunu ve 7 fakültenin bulunduğunu belirtti. 

Üniversitelerinde 10 bin öğrencinin okuduğunu, bunların 6 bininin uzaktan eğitim gördüğünü anlatan Yıldız, üniversitenin en önemli özelliğinin ise 26 akraba topluluğundan bir araya gelen öğrencilerden oluştuğunu dile getirdi.

Yıldız, uzaktan eğitim programı çerçevesinde önlisans, lisans ve yüksek lisans eğitimi verdiklerini ifade etti.

Eylül ayı itibarıyla Ankara'da değişik mekanlarda "Divanı Hikmet" sohbetleri başlatacaklarını bildiren Yıldız, özellikle Yesevi sohbetlerinin halka açık olacağını kaydetti.

Ziyarette Mutanoğlu,  Mütevelli Heyet Başkanı Yıldız'a AA 2014 Yıllığı hediye etti. 

Muhabir: Yıldız Aktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.