Kurumsal Haberler, arşiv

Anadolu Ajansı'ndan açıklama

AA Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, akreditasyon sorunu ve çalışma imkanlarının daralması nedeniyle Arapça Haberler Servisi'nin merkezinin Kahire'den İstanbul'a nakledildiği bildirildi.

04.06.2015 - Güncelleme : 04.06.2015
Anadolu Ajansı'ndan açıklama

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Ortadoğu-Afrika Bölge Direktörlüğü merkez ofisinin kapatıldığına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, Mısır Enformasyon Bakanlığının Anadolu Ajansı’nın akreditasyonunu uzun süredir yenilememesi, son dönemde ülkedeki bağımsız gazetecilik imkanlarının sınırlandırılması, AA muhabirlerinin resmi basın toplantılarında akredite edilmemesi, personelin güvenlik sorunları gibi olumsuzluklar nedeniyle Anadolu Ajansı’nın Kahire Temsilciliği’ndeki personel sayısında azaltmaya gidildiği ifade edildi.

AA Genel Müdürlüğü açıklamasında, bütün bunlara rağmen Mısır makamlarından akreditasyon beklentisinin devam ettiği ve bu süreçte Kahire ofisinin faaliyet göstereceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Arapça Haberler Servisi’nin merkezinin İstanbul’a alındığı, Kahire Temsilciliği’nde görevli personelin bir kısmının da İstanbul ve Ankara’da habercilik faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.

Muhabir: Ferdi Türkten

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.