Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,219.44
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,765.00
BIST 100
9,079.97
Politika, Kurumsal Haberler, arşiv

'Tahliye kararı ceza davası gerektiren bir işlem'

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, yetkisiz mahkeme tarafından verilen tahliye kararına ilişkin, "Disiplin cezası ötesinde ceza davası gerektiren bir işlem" dedi.

28.04.2015 - Güncelleme : 28.04.2015
'Tahliye kararı ceza davası gerektiren bir işlem'

ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, "Paralel Yapı"yla mücadele kapsamında açılan davanın tutuklularının tahliyesi kararına ilişkin soru üzerine, "Bu meselenin nasıl bir hukuk garabeti olduğunu herkes biliyor zaten. Yetkisi olmayan bir mahkeme böyle özel bir düzenlemeye girerek, böyle bir karara imza atıyor" diye konuştu.

Normal şartlar altında ortaya çıkmış bir mahkeme kararı olmadığına dikkati çeken Çelik, şunları söyledi:

"Bu disiplin cezası gerektiren bir işlemin ötesinde, ceza davası gerektiren bir işlem. Ben bunun bir başka boyutunun da şu olduğunu düşünüyorum, evet, artçı deprem ama son 2-3 ay içinde tespit ettiğimiz seçime yönelik istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerin de bir parçası. Bu yapının çok enteresan bir özelliği var. Bu yapı birden çok sim kart taşıyan telefon teknolojisine benziyor. Bundan kim bir hizmet isterse, bu hizmet kendisinin bir şekilde işine yarayacaksa, hemen o sim kartı takıyor ve cihaz o şekilde çalışıyor. Dolayısıyla çok yönlü bir şey."

Kararın hukuka aykırı olduğunu vurgulayan Çelik, "17-25 Aralık'tan bu güne gelen bir eylemler zinciri, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu tehlikenin ne kadar büyük olduğunu, ne kadar da zinde olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

"Geleceği çalmayı telafi edecek mekanizma yok"

Çelik, KPSS soruşturmasıyla ilgili soru üzerine, KPSS meselesinin, milli vicdanı, insanların duygu dünyasını en çok incitecek bir mesele olduğunu bildirdi.

KPSS meselesinin büyük bir vicdansızlık olduğunu ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Bu büyük vicdansızlık ama zaten bu böyledir. Siz Türkiye'de bu şekilde bir örgütlenme içinde olursanız, başkalarının haklarını gasbederek, en sonunda seçilmiş hükümeti devirmeye kadar gidecek bir çaba içinde olursanız, zaten buraya kadar gelmenizin bir parçasıdır. Bunlar çok vahşice işlere, çok yanlış işlere imza attılar ama en can acıtanlardan birisi budur. Normal, sıradan vatandaşın kendi emeğiyle elde etmek istediği bir sonucu çalıyor, insanların geleceğini çalıyor. Geriye dönük olarak bunu telafi edecek mekanizma yok."

"AK Parti, sivil siyaseti ayakta tutan tek güç"

Muhalefetin, eğer AK Parti zayıflarsa CHP, MHP ve HDP'ye gün doğacağını düşündüğünü, politikalarını bu yönde kurduklarını ifade eden Çelik, "AK Parti'nin gücü, AK Parti'yi bir kurum olarak iktidar yapıyor ama aynı zamanda da sivil siyaseti ayakta tutan tek güç. Dolayısıyla bir gün AK Parti'nin zayıflaması üzerine hesap yapan bu partiler şunu bilsinler; AK Parti zayıflarsa o siyasi sistem tekrar otokrasiye dönüşeceği için kendilerine de o umdukları alan kalmayacaktır" diye konuştu.

Muhabir: Selen Tonkuş-Serdar Açıl-Hande İlbeyi Canca-Enes Duran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.