Dolar
32.54
Euro
34.99
Altın
2,327.23
ETH/USDT
3,131.00
BTC/USDT
63,775.00
BIST 100
9,770.92
Gündem, Kurumsal Haberler, arşiv

AA'nın "sel" fotoğrafı posta pulu oldu

Bosna Hersek Posta tarafından geçen yıl mayıs ayında meydana gelen selin yıl dönümü dolayısıyla basılan özel posta pulunda Anadolu Ajansı'nın fotoğrafı kullanıldı.

20.04.2015 - Güncelleme : 20.04.2015
AA'nın "sel" fotoğrafı posta pulu oldu

SARAYBOSNA

Bosna Hersek Posta, (BH Posta) ülkede geçen yıl mayıs ayında meydana gelen yüzyılın en büyük sel felaketi olarak nitelendirilen selin yıl dönümüne özel posta pulları hazırladı.

Doğal afetlere karşı uyarı amacıyla sembolik olarak üçgen şeklinde basılan posta pullarında, AA foto muhabiri tarafından sel felaketinin yaşandığı dönemde Oraşye bölgesinde, helikopterden çekilen bir fotoğraf kullanıldı.

BH Posta Genel Müdürü Muyo Butkoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, böyle bir projeyle geçen yıl meydana gelen ve ülkenin büyük bir kısmını olumsuz etkileyen sel felaketini hatırlatmak istediklerini belirterek, "Posta pulu motifi ararken, AA'nın fotoğrafının bu kapsamda basılacak posta pulunda yer alacak en uygun fotoğraf olduğuna karar verdik" diye konuştu.

Üzerinde AA fotoğrafının bulunduğu posta pulundan 10 bin adet basıldığını ve posta pulunun 13 Mart itibarıyla satışa sunulduğunu kaydeden Butkoviç, "Posta pullarının üzerinde yer alacak resmi belirlerken genellikle dışarıdan teklifler alıyor ve bize ulaşan seçenekleri değerlendiriyoruz ancak kimi zaman da ihtiyaç olması halinde böyle bir posta pulu yapılmasının uygun olduğunu değerlendiriyoruz" ifadesini kullandı.

Posta pullarının ve mektuplaşma geleneğinin, teknolojideki gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda "soru işareti" olduğunu vurgulayan Butkoviç, "Elektronik postanın baskınlığı ele almasının bilincindeyiz. Mektuplaşma artık asgari seviyeye düştü" dedi.

Butkoviç, mektuplaşma geleneğini sürdürmek amacıyla her yıl farklı etkinlikler organize ettiklerini belirterek, bu kapsamda "en güzel mektup" yarışması düzenlediklerini, yarışmaya katılmak üzere ülke genelindeki okullara davetiyeler gönderdiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Amina Zorniç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın