Dolar
32.49
Euro
34.88
Altın
2,330.65
ETH/USDT
3,153.60
BTC/USDT
64,514.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, Kurumsal Haberler, arşiv

Bem-Bir-Sen'den AA'ya ödül

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikasının "İbrahim Keresteci Basın Ödülleri" törenle sahiplerine verildi. Anadolu Ajansı da ödüle layık görüldü.

21.02.2015 - Güncelleme : 21.02.2015
Bem-Bir-Sen'den AA'ya ödül

ANKARA

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikasının (Bem-Bir-Sen) "İbrahim Keresteci Basın Ödülleri" törenle sahiplerine verildi.

Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen törende konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, sendikanın 5. olağan kongresini yaparken 5 yıl önce kaybettikleri İbrahim Keresteci'yi de anmak istediklerini belirtti.

Keresteci'yi şehit olarak gördüklerini ifade eden Turbay, Keresteci'nin ülkesi ve insanı için huzur, barış, kardeşlik, sevgi ve rahmet istediğini, kimsenin gönlünü kırmadan çalıştığını anlattı.

Her yıl Keresteci'yi andıklarını ve unutmayacaklarını dile getiren Turbay, 5 yıldır onun adına düzenledikleri basın ödüllerini verirken bir yarışma yapmadıklarını, çalışanlarına en iyi hizmeti veren kurumları tercih ettiklerini söyledi.

Turbay, her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde verdikleri ödülü, bu yıl olağan genel kurul ve Keresteci'nin 10 Şubat'ta vefat etmesi nedeniyle şubat ayı içerisinde düzenlediklerini bildirdi.

İbrahim Keresteci adına Sri Lanka'da cami ve Kuran kursu ile okul yaptırdıklarını kaydeden Turbay, Keresteci için yazdığı şiiri okudu.

Konuşmanın ardından ödüle layık görülen kurumların temsilcilerine ödülleri verildi.

Anadolu Ajansı'nın ödülünü, Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Ertuğrul Cingil aldı.

Ödüle layık görülen diğer kurumlar şöyle:

"Gazeteler: Evrensel, Habertürk, Habervaktim, Hürriyet Ankara, Milliyet Ankara, Milat, Milli, Sabah Ankara, Star, Türkiye, Vahdet, Yeni Asır, Yeni Şafak, Yeni Asya.

Televizyonlar: A Haber, CNN Türk, Kanal A, Kanal 5, Kon TV, TGRT Haber, TV Net, Ülke TV.

Haber ajansları: Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, ANKA Haber Ajansı.

İnternet haber portalları: Haberdosya, Habervaktim, Haber7."

Radyo dalında TRT Ankara Radyosu ödül alırken, Kanal A kameramanı Ufuk Kılınçarslan, Diyanet TV kameramanı Uğur Koçak, Kanal 7 kameramanı Özgür Akgül "haber kameramanı" dalında ödüle layık görüldü.

Özel ödüle layık görülen 7 Güzel Adam dizisi adına ödülü senaristler Ahmet Tezcan ve Nevin Şahin aldı. Diriliş Ertuğrul dizisi, özel ödül alan diğer dizi oldu.

Muhabir: Ferdi Türkten

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın