Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.30
BTC/USDT
70,754.00
BIST 100
9,079.97
Kurumsal Haberler

Bütün saldırıları boşa çıkardık

AA Sistem Müdürü Keskin, 30 Mart yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AA'ya çok yoğun siber saldırılar yapıldığını belirterek, "Çalışmalarımızla bütün saldırıları boşa çıkardık" dedi.

16.10.2014 - Güncelleme : 16.10.2014
Bütün saldırıları boşa çıkardık

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA) Sistem Müdürü İrfan Keskin, 30 Mart yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AA'ya çok yoğun siber saldırılar yapıldığını belirterek, "Yerel seçim gecesinde sistemlerimize saniyede 6 bin saldırı girişimi gerçekleşti. Bu süre zarfında hizmette hiçbir kesinti olmadı, çalışmalarımızla bütün saldırıları boşa çıkardık" dedi.

Keskin, Rixos Otel'de düzenlenen "Beyaz Şapka 14 Bilgi Güvenliği Konferansı"nda, 2011 yılında dünya ajansları sıralamasında ilk 50 arasında yer bulamayan AA'nın, bu yıl 8. sıraya yükseldiğini söyledi. 

AA için 8 rakamının önem arz ettiğini belirten Keskin, "100. yıl vizyonumuz; 11 dilde yayın, ajanslar sıralamasında da ilk 5'e girmek... Bugün geldiğimiz noktayı özetleyecek olursak, Genel Müdürümüz Kemal Öztürk tarafından 100. yılımıza 8 yıl kala açıklanan 100. yıl vizyonu çerçevesinde atılan adımlarla, şu anda 8 dilde yayın yapıyoruz ve dünya ajansları sıralamasında 8. sıradayız" diye konuştu.

Keskin, teknolojinin değiştiğine dikkati çekerek, bilgi teknolojilerinde de bir dönüşüm yaşanması gerektiğini vurguladı.

"Seçim gecesi bilgi iletişim sektörü sınıfta kaldı"

Her saldırıya karşı bir ürün konumlandırarak sorunun çözülemeyeceğini anlatan Keskin, 30 Mart yerel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde AA'nın yürüttüğü çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Keskin, 30 Mart'ta AA'nın sistemine çok fazla saldırıda bulunulduğunu ancak bütün bu saldırıları başarıyla püskürttüklerini ifade etti.

Seçim günü abonelere haber akışı sağlanmasında sorun yaşamadıklarını vurgulayan Keskin, şöyle konuştu:

"AA bu işi ilk kez yapıyor mesajını son 2 güne kadar vermeye çalıştık. Bu taktiksel bir hamleydi. 25 Mart ile 30 Mart arasında çok yoğun siber saldırılar yaşadık, aralıksız kesintisiz saldırılar yapıldı. AA'nın internet sitesine yapılan saldırılarla beraber yerel seçim gecesinde siteye gelen trafik yaklaşık yüzde 150 kat arttı, sistemlerimize saniyede 6 bin saldırı girişimi gerçekleşti. Sosyal medya adreslerine de benzer saldırılar gerçekleşti. Bu süre zarfında hizmette hiçbir kesinti olmadı, çalışmalarımızla, bütün saldırıları boşa çıkardık."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın