Dolar
32.50
Euro
35.18
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.90
BTC/USDT
70,674.00
BIST 100
9,079.97
Kurumsal Haberler, arşiv

AA fotoğraflarının global medyada kullanımı 5 kat arttı

Anadolu Ajansı, 100. yıl vizyonu kapsamında yaptığı atılımlarla fotoğraf alanında yurt dışında da önemli bir marka haline geldi.

28.08.2014 - Güncelleme : 28.08.2014
AA fotoğraflarının global medyada kullanımı 5 kat arttı

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA), 100. yıl vizyonu kapsamında yaptığı atılımlarla fotoğraf alanında yurt dışında da önemli bir marka haline geldi. AA'nın fotoğrafları saygın medya kuruluşları tarafından tercih ediliyor. Temmuz 2014'te yabancı medya kuruluşlarına satılan fotoğraf sayısı, geçen yıla oranla satılan fotoğraf sayısının 5 katına yaklaştı.

Yayına verdiği fotoğraf sayısını üç yılda üç katın üzerine çıkaran AA'nın fotoğrafları, dünyanın en büyük ve saygın medya kuruluşları tarafından kullanılıyor.

Çalışmalarının karşılığını almaya başlayan AA, 2011 yılında gün içinde 500 fotoğraf yayımlarken, bu rakamı bu yıl bin 700'e çıkarttı.

Ortadoğu ve Afrika fotoğraflarına yoğun ilgi

AA'nın özellikle Ortadoğu ve Afrika'dan geçtiği fotoğraflar dünya  basınında yoğun ilgiyle karşılandı.

Getty Images başta olmak üzere AFP, DPA, ABACA, TT News gibi dünyanın önde gelen ajansları ile yapılan fotoğraf dağıtım anlaşmaları sonucunda AA fotoğrafları her gün yüzlerce gazete, dergi ve internet sitesinde "Anadolu Agency" imzasıyla yayına verilmeye başladı.

100'den fazla ülkede sıcak gelişmeleri yerinde takip eden AA'nın fotoğrafları Time, Paris-Match, Le Figaro, New York Times, Independent, The Guardian, Bild ve Huffington Post gibi dünyanın en büyük ve saygın medya kuruluşlarınca kullanılan görseller arasında başı çekti.

AA fotoğraflarına ABD ilgisi

AA fotoğraflarını en çok kullanan ülkeler ise sırasıyla ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya oldu.

AA, fotoğraf üretim artış rakamları fotoğraf satışı gelirlerine de yansıdı. Bu yılın Temmuz ayında yabancı medya kuruluşlarına satılan fotoğraf sayısı, geçen yıla oranla satılan fotoğraf sayısının beş katına yaklaştı.

Ajansın yıl içinde uluslararası partnerleri aracılığıyla yaptığı global fotoğraf satışlarından elde ettiği aylık gelir her ay ortalama yüzde 24 artış gösterdi. Ocak-Temmuz 2014 dönemi yurt dışı fotoğraf satışı gelirlerindeki artış oranı yüzde 197'ye ulaştı.

Videolar için özel anlaşma

Fotoğrafta elde ettiği başarıya video ile devam etmek isteyen AA, 2014 yılı içinde Getty Images ile özel bir anlaşmaya daha imza attı. AA'nın ürettiği videolar artık Getty Images üzerinden de uluslararası medyaya dağıtılmaya başladı.

Ajansın fotoğraf ve video üretimi ile elde ettiği uluslararası bilinirlik dünyanın önde gelen haber ajanslarının da dikkatini çekti. Uluslararası tüm haber ajanslarının her yıl buluşma noktası olan CEPIC fuarına ikinci defa katılan AA, bu organizasyonda çok yoğun ilgi gördü ve 50'den fazla uluslararası ajanstan yeni ortaklık teklifi aldı.

 Visa Pour L'Image'e katılacak

Bu arada, Anadolu Ajansı 1-7 Eylül tarihlerinde Fransa’nın Perpignan şehrinde yapılacak dünyanın en büyük ve önemli haber fotoğrafçılığı festivali "Visa Pour L'Image"a ilk defa katılacak.

AA, Palais des Congres'de kendi standında sektörden binlerce ziyaretçiye atılımlarını anlatma imkanı bulacak. Etkinlikte "http://anadoluimages.com" ve "İstanbul Photo Awards" gibi AA'nın önemli projeleri ilk defa uluslararası düzeyde tanıtılacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın