Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,553.10
BTC/USDT
70,136.00
BIST 100
9,102.12
Kurumsal Haberler, Kurumsal Haberler, arşiv

Medya-İş'ten kınama

Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, Yeni Asır gazetesi muhabiri Tolga Tekin'in İzmir Büyükşehir Belediyesi basın müşaviri tarafında tehdit edilmesini kınadıklarını bildirdi.

15.07.2014 - Güncelleme : 15.07.2014
Medya-İş'ten kınama

ANKARA 

Medya İşçileri Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser, Yeni Asır gazetesi muhabiri Tolga Tekin'in İzmir Büyükşehir Belediyesi basın müşaviri tarafında tehdit edilmesini kınadıklarını bildirdi.

Eser, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Müşaviri Reşat Yörük'ün Yeni Asır Gazetesi muhabiri Tolga Tekin'i tehdit ettiğini savunarak, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Meslektaşlarının haber için tehdit edilmesi ve bu tehdidin bir basın müşaviri tarafından yapılmasının düşündürücü olduğunu ifade eden Eser, Tekin'in yaşadığı olayı adli makamlara taşıdığını ve şikayetçi olduğunu kaydetti. Eser, açıklamasında şöyle devam etti:

''Ancak Yeni Asır muhabiri Tolga Tekin'e sahip çıkması gereken üyesi olduğu İzmir Gazeteciler Cemiyeti meslektaşımızı sahiplenmemiş konuyu çok farklı bir mecraya taşımıştır. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, yaptığı açıklamada bu konunun gazetelerde tartışılmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş ve üyesine sahip çıkmamıştır. Atilla Sertel, Yeni Asır gazetesi muhabiri Tolga Tekin ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Basın Müşaviri Reşat Yörük arasındaki tartışmanın, İGC'yi yıpratma, Atilla Sertel'i hedef haline getirme kampanyası olduğunu bile söyleyerek konuyu anlamsız bir boyuta taşımıştır.  Demokrasi ve basın özgürlüğü adına mücadele verdiğini iddia eden Sertel, aylarca cezaevlerini dolaşmış arkadaşı olan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan'a sahip çıkmış ancak söz konusu Yeni Asır muhabiri olunca kulaklarını tıkamıştır. Biz buradan Sayın Sertel'e soruyoruz, söz konusu durum bir Ak Partili Belediye'de yaşansa tepkisi aynı olur muydu?'' 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'i üyesine sahip çıkmaya davet ettiklerini belirten Eser, Yeni Asır muhabiri Tekin'i tehdit eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Müşaviri Reşat Yörük'ü de kınadıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın