Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,222.12
ETH/USDT
3,556.10
BTC/USDT
70,800.00
BIST 100
9,079.97
Politika, Kurumsal Haberler, arşiv

Kabinenin çocuk yüzü

AA, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, "Siyasilerin Çocukluk Fotoğrafları", "81 İlden 81 Çocuk" ve "Suriyeli Çocuklar" fotoğraf seçkileri ile kutlayacak.

22.04.2014 - Güncelleme : 22.04.2014
Kabinenin çocuk yüzü

ANKARA

Anadolu Ajansı (AA), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Ali Babacan, Beşir Atalay ile bazı bakanların çocukluk fotoğraflarını, "Türkiye'yi Yöneten Siyasetçilerin Çocukluk Fotoğrafları" başlıklı seçkide paylaştı.

Fotoğraf seçkisinde, hayatını anlatan "Usta'nın Hikayesi" adlı belgeselde çocukluğunda "hareketli olduğunu, sokaklarda çelik çomak, uzun eşek ve yakartop, evde ise dama, dokuz taş gibi oyunlar oynadığını, kandillerde kule oluşturup ateş yaktıklarını, Rize'de çay ve fındık topladığını" dile getiren Başbakan Erdoğan'a ait kareler yer alıyor.

Başbakan yardımcılarından Babacan'ın yöresel kıyafetli fotoğrafının yanı sıra Arınç ile Atalay'ın beyaz yakalı önlükleriyle çekilmiş fotoğraflar da bulunuyor. 

Fotoğraflarda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da okul önlükleriyle görülüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin bahçe içinde, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin ailesiyle yer aldığı karelerin yanı sıra Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın çocukluk ve gençlik hallerini de görmek mümkün.

Suriyeli çocuklar bayramlarından habersiz

Ülkelerinde üç yıldır süren iç savaş dolayısıyla Suriyeli çocuklar, bu yıl da Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan'ı bayram sevinciyle kutlayamıyor.

AA arşivinden derlenen 23 fotoğraf, bombaların yıktığı binalar arasındaki çocuklar, ölen yakınlarına ağlayan, çatışmalarda yaralanan çocuklar ile sınırdan Türkiye'ye geçen Suriyeli aileler ve çadırkentlerden yaşam kesitlerini yansıtıyor.

81 ilden 81 çocuk

TBMM'nin, 1920 yılında açılmasıyla kutlanmaya başlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl Meclis çatısı altında Türkiye'nin mozaiği çocuklarla yansıtılacak.

AA arşivinden her ili temsilen seçilen bir fotoğraftan oluşan "81 İlden 81 Çocuk" başlıklı multimedya, hem meclis ekranlarında hemde TBMM TV'de gün boyu gösterilecek.

İllerin iklim, coğrafya, geçim kaynakları, tarihi eserleri, kültürel özelliklerini ve gündelik yaşamlarını çocuklarla yansıtan fotoğraflarda, Edirne'nin Kakava Şenliklerinden Van'ın karlı yollarına, Şanlıurfa'nın pamuk tarlalarından Pamukkale'nin travertenlerine birbirinden ilginç kareler yer alıyor.

Seçki'de İstanbul'u temsilen ise Atatürk ile manevi kızı Ülkü Adatepe'nin bir karesi bulunuyor.

"Seçki AA'nın zengin arşivinden oluşturuldu"

AA Görsel Haberler Yönetmeni Ahmet Sel, "Türkiye'nin en zengin fotoğraf arşivine sahip AA, ülkenin sadece bugününü değil, dününü de göstermeyi görev biliyor" dedi.

Bakanların çocukluk fotoğraflarının, bugünün yönetici pozisyonunda olan kişilerin halkın içinden geldiğini gözler önüne serdiğini söyleyen Sel, çoğunun mütevazi ortamlarda çocukluk ve ilk gençlik dönemlerini geçirdiğini, yarının bakanlarının da bugün Anadolu'nun herhangi bir köyünde yaşıyor olabileceğini düşündürdüğünü ifade etti.

Sel, AA foto muhabirlerinin 81 İlden 81 Çocuk seçkisinin ise Anadolu'nun kültürel çeşitliliğini yansıtmasının yanı sıra çocukların umutlarını, iyimser bakışlarını ve beklentilerini gösterdiğini dile getirdi.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz-Esra Altınmakas

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın