Dolar
32.52
Euro
34.80
Altın
2,333.62
ETH/USDT
3,212.80
BTC/USDT
65,115.00
BIST 100
9,723.53
Gündem, Kurumsal Haberler, arşiv

AA kameramanlarına hizmet içi eğitim

AA Haber Akademisi, 18 bölge müdürlüğünde çalışan kameramanları "yeni nesil kameraman" olarak yetiştirmek amacıyla düzenlenen "Kameramanlık Hizmet İçi Eğitimi" bugün başlıyor.

11.04.2014 - Güncelleme : 11.04.2014
AA kameramanlarına hizmet içi eğitim

ANKARA

AA Haber Akademisi, 18 bölge müdürlüğünde çalışan kameramanları "yeni nesil kameraman" olarak yetiştirmek amacıyla "Kameramanlık Hizmet İçi Eğitimi"ni başlatıyor.

Son yıllarda büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olan AA, Türkiye'de ve dünyada çok daha etkin ve hızlı habercilik yapmak için çalışanlarına yatırım yapmaya devam ediyor.

AA'nın, 100. yıl hedefleri doğrultusunda kurulan Haber Akademisi, 18 bölge müdürlüğünde çalışan kameramanları "yeni nesil kameraman" olarak yetiştirmek amacıyla "Kameramanlık Hizmet İçi Eğitimi" verecek. 40 kişinin teori ve uygulamalı ders göreceği eğitim, bugün başlayacak ve 9 Mayıs'ta sona erecek. Eğitimde katılımcılara, 20 başlıkta 160 saat ders verilecek.

Eğitim kapsamında, ''haber kameramanlığı, görüntü çekim teknikleri, olağanüstü durumlarda haber kameramanlığı, görüntüde özel haber çalışması'' gibi mesleğe yönelik derslerin yanında ''Türkçe haber yazımı, yeni nesil gazetecilik, medyada kriz yönetimi, fotoğraf çekim teknikleri, multimedya uygulamaları, görüntüde hız unsuru, sosyal medya uygulamaları, haberde hukuk kriterleri eğitimi'' de verilecek.

Kameramanların tam donanımlı yetiştirilmesinde AA'da alanında uzman kişilerden, dünyanın sıcak bölgelerinde görev yapmış ünlü haber kameramanlarından ve üniversitelerde alanında yetkin akademisyenlerden yararlanılacak.

Katılımcılar, görüntüyü çekip kurgulayabilme, fotoğrafı çekip işleyebilme, haberi yazabilme, haber unsurlarını hızlı şekilde merkeze gönderebilme, sosyal medyayı etkin ve doğru kullanabilme konularında eğitimden geçirilecek.

Eğitimin sonunda, katılımcıların yazdıkları haberler, çektikleri görüntü ve fotoğraflar ile diğer çalışmaları değerlendirilerek, eğitimin fayda analizi yapılacak.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın