Dolar
32.31
Euro
34.88
Altın
2,194.57
ETH/USDT
3,578.30
BTC/USDT
70,550.00
BIST 100
8,981.35
Kültür, arşiv

Nuri İyem Resim Ödülü ressam Acar'a verildi

Nuri İyem Resim Ödülü'ne Ressam Şule Acar layık görüldü.

03.06.2015 - Güncelleme : 03.06.2015
Nuri İyem Resim Ödülü ressam Acar'a verildi

İSTANBUL

Evin Sanat Galerisi'nden yapılan açıklamaya göre, Beşiktaş'taki galeride gerçekleştirilen törende Prof. Dr. Rahmi Aksungur tarafından özel hazırlanan heykel ile 10 bin liralık Nuri İyem Resim Ödülü, Doğan Hızlan tarafından Acar'a takdim edildi.

Törende konuşan Hızlan, sanatın her dalındaki birçok sanatçının, çalışmalarını belli yaşta ve belli durumda topluma duyuramadığını dile getirerek, "Her zaman söylerim, ödüller kimin adına veriliyorsa saygın bir ad ise herkes katılır. O ödülü kazanmak da ressamın biyografisinde çok önemli bir referanstır. Bir ressamın biyografisinde Nuri İyem Resim Ödülü'nü alması altı çizilecek bir nottur" dedi.

Ödül töreninin ardından, Acar'a ait eserin tablosu ile seçici kurul tarafından belirlenen 25 eserin yer aldığı serginin açılışı yapıldı.  

Şule Acar'ın yanı sıra, Zeliha Akça, Ahu Akgün, Aşkın Akman, Mutlu Aksu, Ahmet Albayrak, Seda Aytar, Sidar Baki, Beşir Bayar, Burak Çolak, Bağdagül Demirtürk, Ömer Eken, Öykü Ersoy, Cansu Kahraman, Selin Kurt, Badem Kübra Oklap, Hamdi Öksüz, Serap Beyhan Özergin, Refik Doğuhan Özgün, Riveyda Şekerli, Dilek Şenyürek, İrem Tambova, Baybora Temel, Tünay Tunç, Ayşen Tussız, Hatice Seher Ünal'ın eserlerinin görülebileceği sergi, 16 Haziran'da sona erecek.

Muhabir: Hilal Uştuk

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.