Dolar
32.33
Euro
35.14
Altın
2,156.01
ETH/USDT
3,379.90
BTC/USDT
65,000.00
BIST 100
8,718.11
Kültür, arşiv

CNR Kitap Fuarı bugün açılıyor

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve "Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı" temasıyla gerçekleştirilecek CNR Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor.

26.02.2015 - Güncelleme : 26.02.2015
CNR Kitap Fuarı bugün açılıyor

İSTANBUL

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve "Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı" temasıyla gerçekleştirilecek CNR Kitap Fuarı, bugün kapılarını açıyor. 

CNR Holding tarafından Basın Yayın Birliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen fuar, Yeşilköy'deki CNR EXPO'da 20 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek. 

Anadolu Ajansı'nın (AA)  "Global İletişim Ortağı" olduğu ve "Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı" temasıyla gerçekleştirilecek fuara, 600 marka ile 250'nin üzerinde yayınevi katılacak. 

Fuarda, söyleşi, panel, çocuk etkinlikleri, sergi, imza günleri ve dinletilerle 550'nin üzerinde etkinlik gerçekleştirilecek.

- Anadolu Ajansı stant açacak 

Fuara medya desteği sağlayan AA, etkinlikte stant açarak, 2014 yıllıklarını satışa sunacak. 

Ayrıca, etkinlik boyunca AA fotoğraflarından oluşan "AA Objektiflerinden 2014" sergisi de ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. 

Öğretmenler, öğrenciler, yayıncılar, kitabevleri, kütüphaneciler, tercüme büroları, gazeteciler, yazarlar, editörler, yayınevi, yazar telif ajansları ve okurların hedef ziyaretçi olarak belirlendiği fuarı, 350 bin kitapseverin gezmesi bekleniyor. 

- "Çanakkale ruhu" yaşatılacak 

Eğitim ve edebiyat çevrelerini buluşturacak fuar, konukları, söyleşileri, sergileri, panelleri ve yarışmalarıyla Çanakkale ruhunu yaşatarak herkesi kucaklayacak.

Mehmed Niyazi Özdemir'in "onur yazarı" olacağı fuarda, "Çanakkale Geçilmez Çizgi Film" gösterimi, "Çanakkale Zafer Konulu Resim Yarışması Sergisi", "Dünya Basınında Karikatürlerle Çanakkale Savaşı" konulu sergi gibi Çanakkale Zaferi'nin ruhunu anlatan onlarca etkinlik gerçekleştirilecek. 

Temaya bağlı olarak, Çanakkale Destanı'nı anlatan şiir dinletileri yapılacak. 

- Nakkaşhane kurulacak

İlk kez Kanuni Sultan Süleyman döneminde Topkapı Sarayı'nda kurulan Nakkaşhane'nin bir benzeri, fuarda kurulacak. 

Nakkaşhane'de Yunus Emre Enstitüsü ile Türk tarihinde matbaa öncesi kitabın hazırlanış serüveni canlı şekilde sunulurken, enstitünün faaliyet fotoğraflarından oluşan bir sergi yapılacak. 

Hattat Tahsin Kurt da kendi stantında fuara katılan ziyaretçilere, Osmanlıca isim yazmanın inceliklerini gösterecek. 

- Uyuşturucu kaynaklı ölümlere dikkat çekilecek

Çocuklar için sürpriz etkinliklerin yer alacağı fuarda, Ana Michelle Sarı, özel hazırladığı oyun hamuru sanat gösterisiyle çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak. Fuarda eğlenceli etkinliklerin yanında, çocuk eğitimi ve yetiştirilmesi üzerine de onlarca söyleşi yapılacak. 

Fuarda, sentetik uyuşturucu bonzai problemine de dikkat çekilecek. Bonzai kaynaklı ölümleri durdurmak amaçlı düzenlenecek panelde, "Sentetik Zehir Bonzai Ekseninde Artan Uyuşturucu Problemi ve Önleme Yöntemleri" ele alınacak. 

- "Hababam" sergisi

CNR Kitap Fuarı kapsamında, "Hababam Sınıfı Sergisi" açılacak. 

Hababam Sınıfı filminin oyuncularından sürpriz isimlerin de katılması beklenen sergide, afiş, karikatür ve set fotoğrafları, "Hababam" hayranlarının beğenisine sunulacak. 

bugün kapılarını açacak fuar, 8 Mart'a kadar ziyaret edebilecek. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın