Kültür, arşiv

Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu etkinliği

Etkinlik kapsamında, Cem Yılmaz'ın "Pek Yakında" filminin gala gecesi düzenlendi.

29.11.2014 - Güncelleme : 29.11.2014
Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu etkinliği

PARİS 

Fransa'nın başkenti Paris'te, Türk filmlerinin gösterileceği "Paris'te Türk Sinemasıyla Randevu" etkinliği kapsamında, ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın "Pek Yakında" filminin gala gecesi düzenlendi.

Champs-Elysees Bulvarındaki bir sinemada gerçekleştirilen galaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, oyuncular Cem Yılmaz, Hülya Koçyiğit, Zafer Algöz, Ozan Güven, Tülin Özen, Kıvanç Tatlıtuğ  ile çok sayıda davetli katıldı.

Sanatçı Pelin Batu'nun sunumunu yaptığı galada Bakan Yardımcısı Arıcı, Hülya Koçyiğit'e, Büyükelçi Akil ise Cem Yılmaz'a festivalin onur ödülünü takdim etti.

Bakan Yardımcısı Arıcı galadaki konuşmasında, asırlar öncesine dayanan Türkiye-Fransa ilişkilerinin son yıllarda siyasi ve kültürel alandaki işbirliğiyle güçlendiğini söyledi. Arıcı, farklı kültürlere ait filmlerin festival coşkusuyla izleyicinin beğenisine sunulmasının birçok sanatı içinde barındıran sinemanın etkisini daha da artırdığını vurguladı.

Galada konuşma yapan Cem Yılmaz ise "Pek Yakında" filminin festivalin seçkisinde yer almasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Yılmaz,"Yazdığım bir hikayeyi çok kıymetli oyuncu arkadaşlarımla canlandırmaya çalıştık. Sinema maceram inşallah böyle güzel işlerde devam eder" dedi.

Muhabir: Onur Usta

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın