Kültür, arşiv

İstanbul "Şeb-i Arus"a hazırlanıyor

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen "Şeb-i Arus" etkinliği, 13 Aralık Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

25.11.2014 - Güncelleme : 25.11.2014
İstanbul "Şeb-i Arus"a hazırlanıyor

İSTANBUL

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen "Şeb-i Arus" etkinliği, 13 Aralık Cumartesi günü Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen organizasyon için ses, ışık ve görsel performans alanında uzman 500 kişilik ekip, 500 metre truss teknik ekipman ve 7 tır malzeme ile çalışmalara başladı.

Sanatçı Mustafa Ceceli, Yavuz Bingöl, Alişan, Yusuf Güney ve Sami Özer'in ilahilerle eşlik edeceği sema gösterilerinin gerçekleştirileceği etkinlik, 15 bin kişiye ev sahipliği yapacak.

Gecenin sunuculuğunu ise Ertem Şener gerçekleştirecek.

Etkinliğin organizasyonunu üstlenen AdStation Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Muhittin Palazoğlu, anma töreni için dünya starlarının sahnelerini hazırlayan ekiplerle çalıştıklarını belirtti.

"Bu düğün gecesini daha anlamlı hale getirebilmek adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" diyen Palazoğlu, Şeb-i Arus töreninde, 350 ışık robotu, alan içi görüntü yansıtma sistemi ve 105 metre led teknik ekipman kullanılacağını kaydetti.

Palazoğlu, gecenin sonunda elde edilecek gelirin hayır kurumlarıyla yapılacak işbirliğiyle değerlendireceğini vurgulayarak, "Zemini semazenler için özel olarak yeniden döşenen, ses ve ışık sistemi ile bütün alanları gecenin havasına uygun şekilde hazırlanan Sinan Erdem Spor Salonu'nda, İstanbul'un o eşsiz silueti bir tennurenin eteğinde gökyüzüyle buluşacak" ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın