Dolar
32.39
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.20
BTC/USDT
70,215.00
BIST 100
9,117.45
Kültür, arşiv, arşiv

Ege sahilleri turistlere kaldı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Aydın'da okulların açılmasının ardından sahiller turistlere hizmet vermeye başladı.

17.09.2014 - Güncelleme : 17.09.2014
Ege sahilleri turistlere kaldı

AYDIN

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan Aydın'da okulların açılmasının ardından sahiller turistlere hizmet vermeye başladı.

Eylül ayının son döneminde Kuşadası ve Didim'de, yerli tatilcilerin çekilmesiyle sahillerde sadece yabancı turistlere rastlanılıyor. Türkiye genelinde hava sıcaklığında düşüş yaşandığı ve termometrelerin 29-30 dereceyi gösterdiği Kuşadası’nda ise yazdan kalma günler yaşanıyor.

Kuşadası'nda özellikle Kadınlar Denizi, Kuştur ve halk plajları, Didim’de ise dünyaca ünlü Altınkum Plajı'nda denize girenlerin tamamını yabancı turistler oluşturuyor. 

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği(KODER) Başkanı Tacettin Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda, Belçika, İngiliz, Alman ve Rus turistlerin yoğun olarak bulunduğu Kuşadası’nda otellerin yüzde yüz dolu olduğunu söyledi.

Bu yıl yalnızca temmuz ayının sıkıntılı geçtiğini ifade eden Özden, "Ramazan Bayramı ile sektör yeniden hareketlendi. Şu ana kadar gayet iyi gidiyor. Ekim sonuna kadar yüzde yüz doluluk bekliyoruz" dedi.

"Yerli turist çekildi" 

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise ağırlıklı olarak İngiliz turistlerin tercih ettiği ilçedeki dünyaca ünlü Altınkum Plajı'nın, yerli turistlerin ilçeden ayrılmasıyla yabancı turistleri ağırladığını söyledi.

Özellikle çocuklarıyla  tatil yapan yerli turistlerin tatillerini tamamlayarak geri döndüklerine değinen Atabay, bunu açık ve net şekilde otellerde, sahilde ve tekne turlarında hissettiklerini ifade etti.

Verimli bir sezon geçirdiklerini kaydeden Atabay, "Yurt dışında da okulların açılmasıyla bölgeye gelen turist profilinde değişiklik yaşanıyor çocuklu ailelerden ziyade orta yaş ve üzeri emekli kesim tatile geliyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın