Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.90
BTC/USDT
70,188.00
BIST 100
9,079.97
Kültür, arşiv

Kültür ve Turizm Bakanlığından "Savarona" açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Atatürk'ün yatı Savarona'nın, devlet büyüklerinin vereceği davetlerde prestij amaçlı değerlendirilmek üzere müze gemi konseptine uygun olarak hazırlandığı belirtildi.

09.07.2014 - Güncelleme : 09.07.2014
Kültür ve Turizm Bakanlığından "Savarona" açıklaması

ANKARA

 Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Atatürk'ün yatı Savarona'nın, devlet büyüklerinin Türkiye'de ve yabancı ülkelerde vereceği davetlerde prestij amaçlı değerlendirilmek üzere müze gemi konseptine uygun olarak hazırlandığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Savarona yatına ilişkin, bir gazetede bazı iddialara yer verildiği ifade edildi.

Haberin, "bakanlığın görüşü alınmadan hazırlandığı ve haberde tamamen spekülatif ve gerçek dışı bilgilere yer verildiği" kaydedildi.

Yatın, haberdeki iddianın aksine, Kültür ve Turizm Bakanlığına devredildiği, ocak ayından bu yana İstanbul Kuruçeşme Limanı'nda bulunduğu ve bakım çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar ifadelere yer verildi:

"Bir kez daha belirtmek isteriz ki Bakan Ömer Çelik'in de Savarona'nın devlet tarafından devralındığı gün bildirdiği gibi, Atatürk'e ait bir hatıra olan bu yat, tarihine yakışır bir şekilde devlet büyüklerimizin ülkemizde ve yabancı ülkelerde vereceği davetlerde prestij amaçlı olarak değerlendirilmek üzere müze gemi konseptine uygun olarak hazırlanmaktadır. 

Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün yadigarı olan yatın, haberciliğin temel ilkelerinden 'doğruluk' ile 'gerçeklik' ilkelerine tamamen ters olarak bu tür sansasyonel haberlere konu edilmesi kamuoyunun takdirine bırakılmıştır."

Muhabir: Tuğba Özgün Durmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın