Dolar
32.50
Euro
34.89
Altın
2,332.32
ETH/USDT
3,176.50
BTC/USDT
64,771.00
BIST 100
9,716.77
Politika, arşiv

Bosna'nın bendeki yeri çok özel

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin amacının Bosna Hersek'teki milletlerin barış, gelişim ve güvenliği olduğunu, Türkiye'nin destek vermeye devam edeceğini bildirdi.

14.09.2012 - Güncelleme : 14.09.2012
Bosna'nın bendeki yeri çok özel

SARAYBOSNA 
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bosna Hersek ziyareti öncesinde Bosna'nın en yüksek tirajlı gazetelerinden Oslobocenye'ye verdiği demeç, gazetede ve internet sitesinde yayınladı.
Gazete muhabirinin, Türkiye ve Bosna Hersek ilişkileri ile Bosna'nın ilk Devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'le ilgili sorularını yanıtlayan Erdoğan, Bosna Hersek'i 2 yıl aradan sonra ziyaret edeceği için duyduğu mutluluğu dile getirdi, ziyareti sırasında Saraybosna'nın kurucusu ''İsabey İshakoviç''in ismini taşıyan ödülü alacak olmasının da büyük onur olduğunu ifade etti.
''Ödül, Bosna Hersekli kardeşlerimizle yeniden bir araya gelmek için iyi bir fırsattır'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
''Amacımız, iki ülke arasındaki mevcut mükemmel ikili ilişkileri daha da geliştirmek. Bosna Hersek halkı ile Bosna Hersek'in kurucusu Aliya İzzetbegoviç'in bendeki yeri çok özeldir.''
Erdoğan, Bosna Hersek ile Türkiye arasındaki tarihi, kültürel ve insani ilişkilerin inkar edilemeyeceğini, Türkiye'nin tek amacının Bosna Hersek'teki tüm milletlerin barış, gelişim ve güvenliği olduğunu vurguladı ve ''Türkiye, ilerideki dönemlerde de Bosna Hersek'e her alanda destek vermeye devam edecektir'' dedi.
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın