Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,528.70
BTC/USDT
69,978.00
BIST 100
9,152.69
Gündem, arşiv

Müslüman kanaat önderlerine çağrı

Ankara'da toplanan bir grup, Müslüman kanaat önderlerini kaçak göçmen sorununa ilişkin sorumluluk almaya çağırdı.

05.09.2015 - Güncelleme : 05.09.2015
Müslüman kanaat önderlerine çağrı

ANKARA

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vafkı (İHH) üyesi bir grup, Müslüman kanaat önderlerini kaçak göçmen sorununa ilişkin sorumluluk almaya çağırdı.

Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan İHH Ankara Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ekinci, kaçak göçmenlerin hayatta kalma arayışının, ya suda boğulma ya da kamyon kasalarında can vermeyle sonuçlandığını ifade etti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Aylan Kurdi'nin, kaçak göçmen ölümünün son örneği olduğunu belirten Ekinci, şunları kaydetti: 

"Ülke ve köken ayrımı yapmaksızın Müslüman kanaat önderleri bir araya gelmeli ve İslam'ın sınır tanımayan kardeşlik projesini hayata geçirmek adına sorumluluk almalıdırlar. Devletlerin ayrıştırma ve düşman kılma politikalarına karşın, yeniden kardeşlik düşüncesi ihya edilmelidir. Müslüman aydın ve kanaat önderleri, akan kanın Müslüman halkın evlatlarının kanı olduğu ve bu kandan sorumlu oldukları bilinciyle hareket etmek zorundadırlar."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın