Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.80
BTC/USDT
70,241.00
BIST 100
9,092.76
Gündem, arşiv

Kaçak göçmenleri Avusturya'ya getirenler cezalandırılacak

Avusturya İçişleri Bakanlığı, Macaristan'daki kaçak göçmenleri Avusturya'ya getirenlerin cezalandırılacağını duyurdu.

04.09.2015 - Güncelleme : 04.09.2015
Kaçak göçmenleri Avusturya'ya getirenler cezalandırılacak

VİYANA

Avusturya İçişleri Bakanlığı, Macaristan'daki kaçak göçmenleri Avusturya'ya getirenlerin cezalandırılacağını duyurdu.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, para karşılığı yapılacak seyahatlerin insan kaçakçılığına gireceğini, para almadan oturum izni olmayan kişilerin ülkeye getirilmesinin ise yabancılar kanununu ihlali anlamına geldiğini bildirdi.

Macaristan'dan "Göçmen Konvoyu" ile sığınmacı getireceklerin idari ceza alacakları belirtilen açıklamada, "Para almadan ama bu oturma izni olmadığını bilerek bir kişiyi yanına alanlar idari ceza alacaklarını hesap etmeliler” ifadesi kullanıldı.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen grup, 6 Eylül Pazar günü Budapeşte'de bekleyen binlerce göçmenin Viyana'ya getirilmesi için "Göçmen Konyovu" düzenleyeceğini açıkladı. Grup, özel araçları ve otobüslerle Macaristan'a gidip kaçak göçmenleri yanlarına alıp Viyana'ya getirmeyi planlıyor. Grubu şimdiye kadar 2 binin üzerinde kişi kayıt yaptırdı.

Avrupa Birliği düzeyinde göçmenler için kota sisteminin getirilmesini savunan Avusturya, sığınmacıların ülkeye gelmesine karşı çıkıyor.

Macaristan'da 500 kaçak göçmenden pasif direniş

Bu arada, Avusturya'nın başkenti Budapeşte'deki Doğu İstasyonu'ndan Avusturya sınırına gitmek üzere dün sabah trene binen yaklaşık 500 kaçak göçmen, getirildikleri sığınmacı kampının bulunduğu Bicske kentindeki istasyonda pasif direniş eylemlerini sürdürüyor. Göçmenler, Almanya'ya gidişlerine izin verilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini belirttiler.

Avusturya sınırına gitmek için başkentten trene binen 40 kaçağın da Macaristan'ın Györ kentine götürüldüğü belirtildi. Bölgede sığınmacılar için bir kamp bulunduğu, bu kampa gitmek istemeyen göçmenlerin bir kısmının Györ tren istasyonunda oturma eylemi yaptığı ifade edildi. Budapeşte'deki Doğu İstasyonu'nda da çok sayıda kaçağın eylem yaptığı bildirildi.

Budapeşte'de iki gün önce kaçak göçmenlere kapatılan Doğu İstasyonu'na girişlere dün sabah tekrar izin verilmiş, istasyon önündeki polislerin çekilmesiyle binlerce göçmen istasyona akın etmişti. Macar Devlet Demiryolları da Batı Avrupa'ya tren seferlerinin süresiz durdurulduğunu açıklamıştı.

Muhabir: Hasan Tosun, Mehmet Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın