Gündem, arşiv

Minik Aylan'ın cenazesi Suriye'de

Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu ölen Zahin Kurdi, 2 yaşındaki kızı Aylan ve 3 yaşındaki oğlu Galip'in cenazeleri Suriye'ye götürüldü.

04.09.2015 - Güncelleme : 04.09.2015
Minik Aylan'ın cenazesi Suriye'de

ŞANLIURFA 

Bodrum ilçesinde kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 9 kişi ile hayatını kaybeden Zahin, 2 yaşındaki kızı Aylan ve 3 yaşındaki oğlu Galip Kurdi'nin cenazeleri Suriye'ye götürüldü.

Boğulmaktan kurtulan Abdullah Kurdi, kıyıya vuran cansız bedeniyle gündeme gelen kızı Aylan ile oğlu Galip ve eşi Zahin'in cenazelerini Mürşitpınar Sınır Kapısı'na getirdi.

Cenazelerin taşındığı uçakla kente gelen AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Kökten ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun eşlik ettiği Kurdi'yi, sınır kapısında PYD'nin Kobani'deki (Ayn el Arap) üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim ve yakınları karşıladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan baba Abdullah Kurdi, çocuklarına daha iyi bir hayat sunabilmek için Avrupa'ya gitmeye çalıştığını ancak bunun kötü sonuçlandığını söyledi.

Oldukça bitkin görünen Kurdi, ailesini defnettikten sonra ülkesinden ayrılmayacağını vurguladı.

Cenazeler, daha sonra araçtan indirilerek, Suriye tarafındaki ambulanslara taşındı.

Öte yandan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu ile sınır kapısına gelen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve bazı HDP milletvekilleri cenazelerle Kobani'ye geçti.

Muhabir: Halil Fidan, Mehmet Fatih Aslan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.