Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,210.27
ETH/USDT
3,565.10
BTC/USDT
70,483.00
BIST 100
9,041.71
Politika, arşiv

'Şehit cenazelerinden besleniyorlar'

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Şehit cenazelerinden beslenmeye çalışmak çok ahlaksızca bir durumdur" dedi.

01.09.2015 - Güncelleme : 01.09.2015
'Şehit cenazelerinden besleniyorlar'

ANKARA

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terör konusuna değinen Ala, silahların susması, akan kanın durması ve sorunların Meclis'te tartışılması konusunda gerekli mücadelenin yürütüldüğünü ancak seçimden sonra PKK'nın silahları bırakmayarak saldırıya geçtiğini belirtti. 

Bu doğrultuda devlet mekanizmalarıyla da terörle daha etkin bir şekilde mücadeleye gidildiğini anlatan Ala, herkesin de bu mücadelenin yanında olması gerektiğini belirtti. PKK terör örgütünün güvenlik güçlerini şehit ederken, birilerinin de şehit cenazeleri üzerinden siyasi rant elde etmeye çalıştığını ifade eden Ala, "Şehit cenazelerinden beslenmeye çalışmak çok ahlaksızca bir durumdur" dedi. 

Teröre karşı topyekun mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizen Efkan Ala, "Teröre, şartsız şurtsuz, amasız, ancaksız 'dur' diyeceğiz. Devlet mekanizmaları, güvenlik birimleri görevini yapacak ama bu zemini sağlayacak olan da Türkiye'nin entelektüellerdir, bölge insanıdır, Türkiye'nin diğer bölgelerinde yaşan insanlardır" şeklinde konuştu. 

Ala, silahların tamamen gömülmesi, saldırıların sona ermesi gerektiğini söyledi.  

Terörle mücadelede devletin içinde yapılanmış paralel yapı mensubu güvenlik güçlerinin de zararlı çalışmaları olduğuna işaret eden Ala, "Maalesef devlet içerisinde paralel yapılanmanın adamları, Van'da yanan emniyet aracının yanına diğer araçları götürdüler, Hakkari'de insanların üzerine zırhlı araçtan patlayıcı attılar" ifadelerini kullandı.

Sıkıntılı duruş sergileyen, devlete, millete yakışmayacak davranışlarda bulunan güvenlik güçlerinin de soruşturularak değiştirildiğini söyleyen Efkan Ala, paralel yapı mensuplarının devlete, hükümete başkaldırdığını, hükümete komplo kurduğunu, projeleri sabote ettiğini belirtti. 

Seçim güvenliği

Eski İçişleri Bakanı Ala, seçimde özellikle doğu illerinde vatandaşın tehdit edildiğini, terörün yaşandığı bölgede milletvekillerin, adayların, parti mensuplarının saldırıya uğradığını anımsattı.  

Doğuda, insanların "oy verin, vermezseniz seçimden sonra şunu yaparız" tehditlerine maruz kaldıklarını kaydeden Ala, "Birçok yerde tehditler, baskılar oldu, bunlar yok farz edilemez. Biz bunlarla mücadele ediyoruz. Herkesin de yanımızda olmasını arzu ediyoruz. Bu seçimde de gerekli tedbirler ve güvenlik önlemleri alınacak" diye konuştu. 

Muhabir: Hatice Özdemir

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın