Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,532.70
BTC/USDT
69,837.00
BIST 100
9,083.95
Gündem, arşiv

'Hüsrana uğrayacaklar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, hüsrana uğrayacaktır” dedi.

01.09.2015 - Güncelleme : 01.09.2015
'Hüsrana uğrayacaklar'

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak, iç ve dış siyaset-toplum mühendislikleriyle Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, adli yıl açılışı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin, yasama, yürütme ve yargı organları üzerine bina edilen devlet yapısıyla, 2023 hedefleri doğrultusunda, kararlı adımlarla ilerlediğine işaret eden Erdoğan, hakim, savcı, avukat ve diğer çalışanlarıyla yargı organının, devletin temel kurumlarından biri olarak hayati bir görevi ifade ettiğini vurguladı.

Hak ve özgürlüklerin, kardeşliğin, toplumsal barışın ve huzurun en güçlü teminatının adalet olduğunu belirten Erdoğan, adalet olmadan kalkınmanın gerçekleştirilebilmesinin, demokratikleşme olmadan da hukuk devleti ilkesinin yaşatılabilmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hukuk ve adalet alanında yapılan yatırımları huzura, sosyal barışa ve Türkiye'nin aydınlık geleceğine yapılan yatırımlar olarak gördüklerine vurgu yaparak, bu anlayışla bilhassa son 12 yılda hukuk devleti ilkesinin güçlenmesi ve demokrasinin gelişmesi için tarihi önemde reformları hayata geçirmenin yanında, adalet teşkilatının fiziki altyapısını da iyileştirdiklerini anlattı.

Daha önce son derece yetersiz şartlarda, bodrumlarda, merdiven altlarında hizmet vermeye çalışan adalet kurumlarının artık Türkiye'nin her yerinde son derece modern imkanlarla faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkati çeken Erdoğan, reformlar devam ettikçe, adalet sisteminin işleyişi güçlendikçe Türkiye’nin, hukukun eksiksiz tecellisiyle dünyanın örnek aldığı bir ülke olma yolunda ilerleyeceğine inandığını ifade etti. 

'Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler hüsrana uğrayacaktır'

Hukuk devleti ilkesinin yaşatılabilmesinin, adil bir yargı sisteminin varlığı ve işleyişiyle mümkün olduğuna işaret eden Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Bu bakımdan, adalet sistemimizin şeffaflaştırılması ve hesap verebilirliğinin güçlendirilmesi büyük önem taşıyor. Yargı bağımsızlığı, yargının diğer organlarla ilişkisine bağlıyken, yargının tarafsızlığı bizzat yargı mensubunun vicdanıyla ilgilidir. Üzülerek ifade etmeliyim ki yargıya son dönemde en büyük zararı, yargıyı kendi tekeline almak isteyen birtakım gruplar vermiştir. Adalet teşkilatı içinde hizipleşmelerin oluşması ve kimi yargı mensuplarının vicdanları yerine mensubu oldukları yapıların talimatları doğrultusunda karar vermeleri, hepimizi üzmüştür. Hukukun her türlü olumsuz tartışmadan, her türlü şaibeden uzak, herkesin güvendiği ve gönül rahatlığıyla kendini teslim ettiği bir kurum olarak işlemesi şarttır. 

Adalet sistemi, hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkesine bağlı olarak çalıştığı sürece, toplumda yargı kurumlarına, dolayısıyla adalete olan güven de güçlenecektir. Tarihi ve kültürel olarak yüksek bir adalet duygusu taşıyan milletimizin, yargıyla ilgili beklentilerinin karşılanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Türkiye, demokrasiden, hukuktan, adaletten, özgürlüklerden asla feragat etmeden, kazanımlarında herhangi bir geri gidişe izin vermeden hedeflerine ulaşacaktır. Terör örgütlerini ve devlet içine sızmış paralel çeteleri maşa olarak kullanarak, iç ve dış siyaset-toplum mühendislikleriyle Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmak isteyenler, bir kez daha hüsrana uğrayacaktır. Bu konuda en büyük görev adalet sistemimize düşmektedir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015-2016 Adli Yılı’nın Türkiye ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek, yüksek mahkemelerin başkan ve üyeleri başta olmak üzere, adaletin tesisi için Türkiye'nin her köşesinde fedakarca görev yapan hakim, savcı ve avukatlar ile tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi. Erdoğan, görevi başında şehit olan yargı mensuplarını da rahmetle yadettiğini belirterek, adalet sistemi için görev yapan herkese selam ve saygılarını iletti. 

Muhabir: Kadir Karakuş, A. Eda Ünlü Özen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.