Dolar
32.56
Euro
34.81
Altın
2,323.16
ETH/USDT
3,179.40
BTC/USDT
64,898.00
BIST 100
9,722.09
Gündem

Şehitlerimizi uğurluyoruz

Diyarbakır ve Şırnak'taki terör saldırılarında şehit olan polis memurları Narin, Dikmen ve Gılıç'ın cenazeleri, memleketlerinde toprağa verildi.

31.08.2015 - Güncelleme : 31.08.2015
Şehitlerimizi uğurluyoruz

ANKARA

Diyarbakır ve Şırnak'taki terör saldırılarında şehit olan polis memurları İlker Narin, Yılmaz Dikmen ve Ahmet Gılıç cenazeleri, memleketlerinde toprağa verildi.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Yeniyol mevkinde, teröristlerin ekip aracına uzun namlulu silahla düzenlediği saldırıda şehit edilen polis memuru İlker Narin'in cenazesi, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ambulans uçakla Diyarbakır'dan memleketi Kastamonu'nuya getirildi.

Kastamonu Havalimanına getirilen 31 yaşındaki şehidin cenazesi, daha sonra konvoyla memleketi Taşköprü'nün Sümer Mahallesi Şehit Mehmet Sözen Caddesi'ndeki dede evine götürüldü.

Burada Narin için helallik alındı, şehidin annesi Elife Narin, gazetecilere seslenerek, "Kalleşlere inat dimdik ayaktayım. Beni çekin, biz yandık, başkaları da yanmasın" dedi.

Şehit polis memuru için daha sonra Taşköprü Şehir Stadyumunda tören düzenlendi. Şehidin kız kardeşi Feyza Şenel, ağabeyinin tabutuna sarılıp fotoğrafını okşayarak gözyaşı döktü.

Şehidin naaşı, kılınan namazın ardından aile kabristanında toprağa verildi. Defin işlemi sırasında fenalık geçiren şehidin annesi Elife, eşi Emel ve kız kardeşlerine sağlık görevlileri müdahale etti.

Törene Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Emin Çınar, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Metin Çelik, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

"Baba yanıma gel"

Diyarbakır'daki saldırıda şehit olan diğer polis memuru Ahmet Gılıç'ın cenazesi ise İzmir'in Bergama ilçesinde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Gılıç için Bergama Kurşunlu Camisi'nde düzenlenen törene eşi Akile, kızı Ece, annesi Ümmühan Gılıç ile yakınları, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti ve CHP İzmir Milletvekilleri, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Taziye ziyaretinde görüntü alınmasını istemeyen anne Ümmühan Gılıç, kendisine başsağlığı ve sabır dileyen Bakan Eroğlu'na, "Allah'ım başka anaları ağlatmasın" dedi.

Şehit polis memuru Ahmet Gılıç'ın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan kızı Ece, eşi Akile ile annesi ve yakınları gözyaşı döktü. Gılıç'ın kızı Ece, tabuta sarılarak "Baba yanıma gel" diyerek ağladı.

Cumhuriyet Meydanı'na kadar taşan kalabalık, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Şehit polis memur Dikmen'in cenazesi toprağa verildi

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca polisevine düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Yılmaz Dikmen'in cenazesi, memleketi Kırıkkale'de toprağa verildi.

Yüksek İhtisas Hastanesi morgundan alınan şehit Dikmen'in naaşı, helallik için Sanayi Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Burada gözyaşı döken şehidin annesi Cennet ve eşi Reyhan Dikmen'i yakınları sakinleştirmeye çalıştı.

Helallik alınıp dua edilmesinin ardından şehidin cenazesi, Nur Cami ve Külliyesi'ne götürüldü. Baba Hüseyin Dikmen, selam durarak karşıladığı oğlunun fotoğrafını öptü.

İl Müftüsü Bekir Gerek'in ikindi vakti kıldırdığı cenaze namazının ardından Dikmen'in naaşı, Kırıkkale Yuva Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınları, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal ve Ramazan Can, MHP Kırıkkale Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın