Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,549.90
BTC/USDT
70,093.00
BIST 100
9,094.53
Gündem, arşiv

Siirt'te teröre tepki yürüyüşü

Siirt-Pervari'de şehit düşen 8 asker için için mevlit okutuldu, korucuların da aralarında bulunduğu grup teröre tepki için yürüdü.

28.08.2015 - Güncelleme : 28.08.2015
Siirt'te teröre tepki yürüyüşü

SİİRT

Siirt-Pervari karayoluna 9 gün önce teröristler tarafından yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen 8 asker için mevlit okutuldu, cuma namazının ardından teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirildi.

Şirvan Kaymakamlığınca şehit düşen 8 asker için Merkez Camisi'nde cuma namazı öncesinde mevlit okutuldu.

Cuma namazının ardından bir araya gelen, aralarında korucuların da bulunduğu grup, Türk bayrakları, tekbirler ve salavatlar, "Askere uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Türk-Kürt kardeştir, ayırım yapan kalleştir" ve "Kahrolsun PKK" sloganları eşliğinde İlçe Jandarma Komutanlığına yürüdü.

Bir dakikalık saygı duruşunun ardından şehit askerler için Fatiha okundu. 

Yürüyüşe polisler araçlarıyla çaldıkları sirenlerle, jandarma da alkışlarla destek verdi.

"Halkımızın destek vermesi bizi gururlandırmıştır"

İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Komando Birliği Komutanı Yüzbaşı Halis Doğan, korucular ve vatandaşlar tarafından yapılan yürüyüşün kendilerini gururlandırdığı belirterek, yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.

Şirvan halkının desteğinin her zaman yanlarında olduğunu belirten Doğan, "Bugün şehitlerimiz için verilen mevlidin ardından, halkımızın ve korucularımızın bir araya gelerek buraya kadar yürüyüp destek vermesi bizi gururlandırmıştır. Biz halkımızla ülkemizin birliği ve bütünlüğü için mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

Doğan, Şirvanlıların bu yürüyüşle bir kez daha teröre karşı olduğunu ve terörü lanetlediğini gösterdiğini dile getirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın