Dolar
32.45
Euro
35.12
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.60
BTC/USDT
70,830.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Halep'te 40 DAEŞ militanı öldürüldü

Suriye'nin Halep kentinde, silahlı muhalifler ile terör örgütü DAEŞ arasındaki çatışmalarda 40 militanın öldürüldüğü belirtildi.

28.08.2015 - Güncelleme : 28.08.2015
Halep'te 40 DAEŞ militanı öldürüldü

HALEP

Suriye'nin kuzeyindeki silahlı muhaliflerle terör örgütü DAEŞ arasındaki çatışmalarda 40 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Şam Cephesi basın sorumlularından Mustafa Sultan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cephe ile diğer muhalif birliklerin Halep'in Mari ilçesinin kuzeyindeki Sondef köyünün kontrolünü sağladığını ve Tilalyan köyü çevresinde çatıştığı DAEŞ'e büyük kayıplar verdirdiğini söyledi. 

Muhalif birliklerin Harbel ve Tilalyan köyü çevresinde terör örgütüne tank ve ağır silahlarla saldırdığına değinen Sultan, ''Tilalyan ve Harbel ile Sondef köyleri çevresindeki çatışmalarda muhalifler 40 DAEŞ üyesi öldürdü, çok sayıda askeri araçlarını da imha etti'' dedi.

''DAEŞ sivil halkı canlı kalkan olarak kullanıyor''

DAEŞ'in muhalif güçler karşısında verdiği zayiattan dolayı Harbel köyündeki halkı, ''canlı kalkan'' olarak kullandığını ifade eden Sultan, muhaliflerin ise "sivillerin zarar görmemesi için operasyonlarında dikkatli davranmaya çalıştığını" dile getirdi.

Koalisyon güçlerinin Harbel'de düzenlediği hava saldırısında, sivillerin yaşamını yitirdiğini ancak hiçbir DAEŞ üyesinin zarar görmediğini ileri süren Sultan, koalisyon güçlerinin muhaliflerin olduğu yerlerde ciddi manada DAEŞ merkezlerini vurmadığını iddia etti.

DAEŞ, Halep'in kuzeyinde, daha önce muhaliflerin denetimindeki Delhe, Harcele, Harbel ve Sondef köylerini, intihar eylemcileri ve ağır silahlarla düzenlediği saldırılar sonucunda ele geçirmişti.

Muhabir: Halit Süleyman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın