Dünya, arşiv

Ürdün ve Suudi Arabistan'dan İran'a tepki

Ürdün ve Suudi Arabistan, İran'ın Arap ülkelerinin işlerine müdahale girişimlerine tepki gösterdi.

05.08.2015 - Güncelleme : 05.08.2015
Ürdün ve Suudi Arabistan'dan İran'a tepki

AMMAN

Ürdün ve Suudi Arabistan'ın, İran'ın Arap ülkelerinin işlerine müdahale girişimlerine tepki gösterdiği bildirildi.

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Suudi Arabistan 2. Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman'nın görüşmesinin ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, "iyi komşuluk ilkelerinin Arap ülkelerin işlerine karışma ve onların üzerinde egemenlik sağlama çabalarından uzak durmayı gerektirdiği" vurgulanarak, "Ürdün ve Suudi Arabistan'ın esenliği ve güvenliği parçalanmayı kabul etmeyen bir bütündür" denildi.

Açıklamada, iki ülke arasındaki stratejik, siyasi, ekonomik, askeri ve güvenlik işbirliğinin güçlendirilmesi, İslam dininin esaslarını korumak, bölgenin ve halkın güvenliğini sağlamak için terör ve terör gruplarıyla mücadelede ortak hareket etmenin önemi konusunda görüş birliğine varıldığı kaydedildi.

Öte yandan açıklamada ayrıca Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Suudi Arabistan 2. Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman'ın, Filistin halkının beklentilerini gerçekleştirmek için Arap barış inisiyatifi ve uluslararası meşruiyet kararları temelinde barış sürecinde ilerlemenin önemli olduğunu kaydettikleri ifade edildi.

Görüşmede, Suriye'deki durum ve Suriye halkının güvenliği ile haklarını garanti altına alacak çözüm yolları, Yemen'deki gelişmeler ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin halkı koruma ve ülkenin güvenliğini sağlama çabalarının da ele alındığı belirtildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın