Dolar
32.49
Euro
34.87
Altın
2,335.56
ETH/USDT
3,163.80
BTC/USDT
64,765.00
BIST 100
9,716.77
Gündem, arşiv

Ardahan'da terör operasyonunda 7 kişi tutuklandı

Ardahan'da terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

04.08.2015 - Güncelleme : 04.08.2015
Ardahan'da terör operasyonunda 7 kişi tutuklandı

ARDAHAN

Ardahan'da terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve ilgili güvenlik birimleri, Kars, Ardahan ve Göle ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında, önceden belirlenen bazı ev ve iş yerlerinde arama yapan güvenlik güçleri, 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından savcılıkta ifadeleri alınan şüpheliler, "Terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Bitlis'te 9 gözaltı

Bitlis Ahlat Emniyet Müdürlüğüne teröristlerce yapılan roketatarlı saldırının ardından yürütülen soruşturmada 9 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerinin, terör örgütü PKK/KCK'nın kent merkezi ile Tatvan ve Ahlat ilçelerindeki faaliyetlerini organize eden 9 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu kapsamda, terör örgütünün kırsaldaki kadrosundan aldıkları eylem talimatlarıyla Tatvan ilçe merkezine dönerken 2 şüphelinin gözaltına alındığı vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi:

"Çalışmaların genişletilmesiyle Ahlat Emniyet Müdürlüğüne yönelik 31 Temmuz'da roketatarlı saldırı eyleminde işbirlikçilik/milislik faaliyetlerinde bulundukları ve Ahlat'ta 2 Ağustos'ta molotofkokteyli atılması suretiyle bir kamyonun kundaklanması olayını gerçekleştirdikleri değerlendirilen 7 şüpheli de yakalanmıştır. Gözaltına alınan 9 şüphelinin araçlarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda bir el bombası, bir fünye, kalaşnikof marka uzun namlulu tüfeğe ait 27 mermi, bir tabanca ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Bu şahısların, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam etmektedir."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın