Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,558.90
BTC/USDT
70,245.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Netanyahu'dan 'nefret suçu' açıklaması

İsrail Başbakanı Netanyahu, "Yakın zamanda iki iğrenç saldırıya tanıklık ettik. Bu saldırılara karşı bizim politikamız 'sıfır tolerans' olacaktır" dedi.

02.08.2015 - Güncelleme : 02.08.2015
Netanyahu'dan 'nefret suçu' açıklaması

KUDÜS

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'terörizm ve nefret suçlarına karşı sıfır tolerans' politikası izleyeceklerini açıkladı.

Haftalık kabine toplantısı öncesinde konuşan Netanyahu, Batı Şeria'da Filistinli bir bebeğin hayatını kaybettiği kundaklama ile Batı Kudüs'teki "Eşcinsel Onur Yürüyüşü"ne yapılan bıçaklı saldırıya atıfta bulunarak, "Yakın zamanda iki iğrenç saldırıya tanıklık ettik. Bu saldırılara karşı bizim politikamız 'sıfır tolerans' olacaktır" dedi.  

Netanyahu şunları kaydetti:

"Güvenlik güçlerine ve diğer birimlere verdiğim talimatla, tüm yasal imkanları kullanarak katilleri yakalamalarını, bıçaklama olayını gerçekleştiren kişi ve kundakçılara karşı hukukun tüm imkanlarını kullanmalarını istedim. Hangi taraftan gelirse gelsin nefret, fanatizm ve terörizmle güçlü bir şekilde savaşmaya kararlıyız. Bunlara karşı savaş bizi birleştiriyor. Bu şu veya bu gruba karşı bir mücadele değil. Bu en basitinden insanlık ve bizim aydınlanmış Yahudi değerlerimiz meselesidir."

Protesto gösterilerinde 2 Filistinli öldürüldü

Yahudi yerleşimcilerin önceki gün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne ve babası yaralanmıştı. Saldırı, Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açmıştı. 

Batı Şeria'da, İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimcilerin söz konusu saldırısını protesto eden göstericilere müdahalesinde Filistinli Leys el-Halidi, Gazze'de ise Muhammed Hamid el-Mısri hayatını kaybetmişti.

Perşembe günü de Batı Kudüs’te "Eşcinsel Onur Yürüyüşü" düzenleyen İsrailli gruba bir Ortodoks Yahudi tarafından bıçaklı saldırı yapılmış, 6 kişi yaralanmıştı. 

Muhabir: Turgut Alp Boyraz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın