Gündem, arşiv

Malatya'daki terör örgütleri operasyonunda 2 tutuklama

Malatya'da terör örgütleri PKK ve DHKP-C ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınanlardan biri kadın 2 kişi tutuklandı.

29.07.2015 - Güncelleme : 29.07.2015
Malatya'daki terör örgütleri operasyonunda 2 tutuklama

MALATYA

Malatya'da terör örgütleri PKK ve DHKP-C ile bağlantılı oldukları iddiasıyla gözaltına alınanlardan biri kadın 2 kişi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Malatya'ya gelen ve PKK terör örgütü adına eylem yapabileceğinden şüphelenilen kişiyle ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltına alınan Işıl A'nın emniyetteki sorgusu tamamlandı. 

Adli makamlara sevk edilen Işıl A, silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan tutuklandı. 

Malatya Özgürlükler Derneği ile ilgili ihbar doğrultusunda, DHKP-C terör örgütüyle iltisaklı kentte faaliyet gösterdiği gerekçesiyle mahkemenin arama, el koyma ve inceleme kararına istinaden yapılan aramalarda elde edilen malzemelerle gözaltına alınan Dernek Başkanı Battal İ. de çıkarıldığı Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliğince silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklandı.

Ankara'da bir kişi tutuklandı

Öte yandan Başkentte, terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu iddiasıyla polisin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan bir kişi tutuklandı, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda da gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan Mehmet G, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, adliyeye getirildi.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, ifadesinin alınmasından sonra Mehmet G'yi, silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk etti.

Mahkeme de Mehmet G'nin tutuklanmasına karar verdi.

Ayrıca, terör örgütü DAEŞ mensubu olduğu iddia edilen ve hakkında gözaltı kararı çıkartılan 7 kişiden 6'sı Keçiören ilçesine bağlı Osmangazi, Kafkas ve Bağlum mahallelerinde sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 6 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından, Ankara Adliyesine getirildi.

Soruşturma savcısına ifade veren şüpheliler, daha sonra serbest bırakıldı.

Erzurum'da 36 kişi adli kontrol şartıyla serbest

Erzurum'da ise terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 5'i kadın 36 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Palandöken, Yakutiye, Aziziye, Karayazı ve Tekman ilçelerinde dört gün süreyle operasyon gerçekleştirdi.

Gözaltına alınanlardan 5'i kadın 36 kişi, emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İfadesi alınan bir kadın cumhuriyet savcılığınca, 35 kişi de sevk edildikleri mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer şüpheliler ise işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın