Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,210.85
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,816.00
BIST 100
9,058.23
Yaşam, arşiv

Tüfekle yaralanan pelikan tedavi ediliyor

Denizli'de tüfekle yaralanan pelikan, tedavi edilmesi amacıyla Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi.

29.07.2015 - Güncelleme : 29.07.2015
Tüfekle yaralanan pelikan tedavi ediliyor

BURDUR 

Denizli'de yaralı halde bulunan pelikan, Burdur'da rehabilitasyon merkezindeki tedavisinin ardından doğaya salınacak. 

Denizli'nin Çardak ilçesi Gemiş beldesi yakınlarındaki Acıgöl'de yaralı halde pelikan gören vatandaşlar, durumu Lisinia Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca'ya bildirdi. 

Bunun üzerine bölgeye giden Sarıca, pelikanın kanatlarından ve vücudunun çeşitli yerlerinden tüfekle yaralanmış olduğunu belirledi. Sarıca, pelikanı, tedavi edilerek doğaya salınması amacıyla rehabilitasyon merkezine getirdi.

Sarıca, gazetecilere yaptığı açıklamada, pelikanın hayati tehlikesinin bulunduğunu söyledi.

Pelikanın vücudunda ve kanatlarında saçma yaraları bulunduğunu anlatan Sarıca, "Pelikanın sadece kanadından vurulduğunu sandık ama vücudunun başka yerlerinde de saçma yaralarına rastladık. Hatta bazı bölgelerde kangrenler başlamış. İlk başta bunu atlatmak için tedaviye aldık. Önce yaşama döndürmemiz gerekiyor. Pelikanlar güçlü hayvanlar. Atlatır diye düşünüyoruz" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın