Dünya, arşiv

'Gerginliğin artmasından endişeliyiz'

BM Genel Sekreteri Ban, Türkiye ile "PKK unsurları" arasında tansiyonun yükselmesi nedeniyle endişe duyduğunu bildirdi

27.07.2015 - Güncelleme : 27.07.2015
'Gerginliğin artmasından endişeliyiz'

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, terör saldırıları ve Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya düzenlediği operasyonlara ilişkin açıklama yaptı.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü aracılığıyla yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban, Türkiye ile "PKK unsurları arasında artan gerginlik" nedeniyle endişeli olduğunu kaydetti.

Soruna "barışçıl çözüm bulunması için biran önce yapıcı diyaloğa" dönülmesini umduğunu belirten Ban, tüm ilgili taraflara "geçmişin çok fazla acı ve kedere neden olan günlerine" dönülmesinden kaçınmaları çağrısı yaptı.

Türkiye'ye taziye diledi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, terör saldırılarında hayatını kaybedenler dolayısıyla Türkiye hükümeti ve halkına taziyelerini sundu.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü aracılığıyla yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban'ın, son dönemde Türkiye'de terör saldırıları yüzünden "çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanması" nedeniyle Türkiye hükümeti ve halkına en derin taziyelerini sunduğu kaydedildi.

Muhabir: Mustafa Keleş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın