Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,215.78
ETH/USDT
3,590.00
BTC/USDT
71,276.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

'Koalisyon görüşmelerinde samimi bir çaba içinde olacağız'

Başbakan Yardımcısı Babacan, AK Parti'nin koalisyon görüşmelerinde samimi bir çaba içinde olacağını belirtti.

07.07.2015 - Güncelleme : 07.07.2015
'Koalisyon görüşmelerinde samimi bir çaba içinde olacağız'

İZMİR

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti'nin koalisyon görüşmelerinde samimi bir çaba içinde olacağını belirterek, "Baktık ki uzlaşma, anlaşma yok, o zaman genel seçimlerin yenileneceği bir döneme gireceğiz. Ama şuna çok dikkat etmek durumundayız, milletçe birlik beraberlik ruhunu sürekli korumak durumundayız" dedi.

İzmir programı kapsamında Kemalpaşa Belediyesince Adnan Menderes Rekreasyon Alanı'nda gazi ve şehit aileleri onuruna düzenlenen iftara katılan Babacan, program öncesi selamladığı ailelerle bir süre sohbet etti.   

Babacan, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geçen 12 yıllık dönemde büyük mesafe kat ettiğini, adeta başka bir ülke haline geldiğini, bunu büyük istikrarsızlıkların yaşandığı bir coğrafyada başardığını söyledi.

Güneyde Suriye ve Irak, kuzeyde Ukrayna'da çatışmaların olduğunu, batıda ise Yunanistan'ın yüzyılın en önemli ekonomik krizini yaşadığını dile getiren Babacan, bu tablonun tam ortasında yer alan Türkiye'nin demokrasi ve ekonomisiyle ilerleyişini sürdürdüğünü kaydetti.

Genel seçimlerde Türkiye'nin önemli bir sınav verdiğini, halkın hür iradesiyle tercihlerini yaptığını anımsatan Babacan, şöyle konuştu:

"Şimdi bizim yapmamız gereken, halkımızın iradesi neyse bunun gereğini yerine getirmektir. Önümüzdeki haftalar, bir koalisyon arayışının olacağı haftalar olacak. Biz AK Parti olarak, 7 Haziran seçimlerinde en yüksek oyu almış parti olarak samimi bir çaba içinde olacağız. Gönlümüz açık, zihnimiz açık. Türkiye'yi nasıl daha iyi yönetebiliriz, nasıl iktidarsız bırakmayız, bunun mücadelesini vereceğiz. Samimi çaba ortaya koyacağız. Eğer olursa olur, Türkiye için iyi de olur. Ama baktık ki uzlaşma, anlaşma yok, o zaman zaten anayasa hükümleri açık, genel seçimlerin yenileneceği bir döneme gireceğiz. Halkımızın iradesi de açık. Ama şuna çok dikkat etmek durumundayız, milletçe birlik beraberlik ruhunu sürekli korumak durumundayız."

Herkesin siyasi görüşüne saygı duyulması gerektiğini belirten Babacan, "Milli birlik beraberlik duygusunu asla kaybetmemeliyiz. Çevremizde huzurun ve güvenin olduğu ülke neredeyse kalmadı, aman bu huzur, istikrar ortamının kıymetini bilelim" değerlendirmesinde bulundu.

Parti olarak tüm vatandaşları samimiyetle kucaklayan bir çizgi izlemeyi sürdüreceklerini anlatan Babacan, son seçimlerden çıkan sonucun muhasebesinin de yapıldığını, vatandaşın arzu, beklenti, şikayet ve eleştirilerinin çok iyi anlaşılması gerektiğini ifade etti.

Babacan, "Allahuteala 'Ben doğrunun yardımcısıyım' diyor. Biz onu biliriz, dosdoğru çalıştıktan sonra mutlaka bunun karşılığı olur. Yeter ki biz doğru yoldan ayrılmayalım" dedi.

Muhabir: Tolga Albay

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın