Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,210.23
ETH/USDT
3,603.10
BTC/USDT
71,345.00
BIST 100
9,057.36
Gündem, arşiv

Tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile tır çarpıştı: 15 ölü

Manisa Gölmarmara'da asma yaprağı toplamaya giden işçileri taşıyan açık kasa kamyonet ile tırın çarpışması sonucu 13'ü kadın 15 kişi öldü.

06.07.2015 - Güncelleme : 06.07.2015
Tarım işçilerini taşıyan kamyonet ile tır çarpıştı: 15 ölü

MANİSA

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Gölmarmara'da yaşanan trafik kazasında aynı köyden 13'ü kadın 15 kişinin hayatını kaybettiğini, kazanın süt kamyonu şoförünün uyumuş olması sonucu yaşanmış olabileceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Vali Bektaş, yaptığı açıklamada 05.30-06.00 saatleri arasında Hacıveliler Mahallesi yakınlarında asma yaprağı toplamak için yola çıkan tarım işçilerini taşıyan açık kasa kamyonetle bir süt kamyonunun çarpıştığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Kazada aynı köyden 13'ü kadın 15 kaybımız var. 2 kişi de yaralandı. Kazanın olduğu yerde yol geniş, düz, görüş açık gözüküyor. Harici bir sıkıntı gözükmüyor. Süt kamyonu şoförünün uyumuş olabileceği ifade ediliyor ama araştırmalar devam ediyor. Gerçekten çok acı bir olay. Trafik canımızı yakmaya devam ediyor. Uykunun bastırdığı bir saatte uykusunu almamış bir şekilde trafiğe devam etmek nasıl izah edilir, anlam veremiyoruz. Bir köyümüzden 15 cenaze kalkacak, bu acının izahı mümkün değil. Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin." 

Yolun genişletilmesi projesi

Gölmarmara Belediye Başkanı Kamil Öz ise ise süt kamyonu şoförüyle kamyonetten yaralı olarak kurtulan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını, yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını öğrendiklerini ifade etti.

Kazanın yaşandığı yolda sıklıkla trafik kazalarının gerçekleştiğini, yolun genişletilmesi projesinin ise yıllardır devam ettiğini söyleyen Öz, yolun tekrar ihaleye çıktığını ancak geç kalındığını anlattı.

Öz, "Yoldaki trafik yoğunluğu günde ortalama 10 bin araç seviyesinde. Yıllardır söylüyoruz, bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyordu.  Bu kazada 16 kişinin bulunduğu kamyonetten geriye 1 kişi kalmış. Kazanın olduğu yerde ailelerin feryatlarını duydum. Dayanmak çok güç. Sahur vakti çıkıp günlüğü 40-50 liraya yaprak toplamaya giden insanlar bunlar. Allah geride kalanlara sabır versin" diye konuştu.

Öte yandan kazada yaralanan 09 DZ 344 plakalı süt kamyonu sürücüsü E.İ'nin hastaneye kaldırıldığı, tarım işçilerini taşıyan 45 SA 3779 plakalı kamyonetin sürücüsünün ise F.A olduğu ve ölenler arasında olduğunun tahmin edildiği ifade edildi.

Kazada ölenlerin kimlikleri belirlendi

Kazada,  45 SA 3779 plakalı kamyonetin sürücüsü Seydi Aydın ile kamyonette bulunan eşi Ayşe Aydın ve annesi Kezban Uysal ile gelini 3 aylık hamile Nesrin Aydın, sürücünün kız kız kardeşleri Zeynep Uysal ile Ummuhan Uysal, Fadime Orhan, Nurdane Kaya ve oğlu Murat Kaya, Ümmü Demirkol, Zeynep Zengin, Azize Kars, Ayşe Yaşar, Zekiye Çetin ve Yıldız Öztürk hayatını kaybetti.

Tır sürücüsü adliyeye sevk edildi

Kaza sonrası Salihli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan E.İ. tedavisinin ardından Gölmarmara İlçe Jandarma Komutanlığında ifade verdi.

E.İ, jandarmadaki işlemlerinin ardından güvenlik önlemleri altında Akhisar Adliyesi'ne sevk edildi.

Muhabir: Turgay Duyar, Salih Barlık, Emre Saçlı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın