Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,211.94
ETH/USDT
3,589.00
BTC/USDT
70,866.00
BIST 100
8,984.19
Yaşam, arşiv

Peçeli baykuş hayata "Fatoş anne" ile tutundu

Manisa'da bir çiftçinin yaralı ve aç halde bulduğu "peçeli baykuş", tedavi gördüğü veteriner kliniğinde bakıcısının ilgisi sayesinde sağlığına kavuştu.

03.07.2015 - Güncelleme : 03.07.2015
Peçeli baykuş hayata "Fatoş anne" ile tutundu

İZMİR - HALİL ŞAHİN

Manisa'da bir çiftçinin yaralı ve aç halde bulduğu, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan "peçeli baykuş", tedavi gördüğü veteriner kliniğinde, bakıcısı Fatma Mutlu'nun ilgisi sayesinde sağlığına kavuştu.

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, bir çiftçi tarafından aç ve bir bacağı kırık halde bulunan "peçeli baykuş", Manisa Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Reyhan Elbirliler aracılığıyla İzmir'deki özel bir veteriner kliniğine tedaviye getirildi. Henüz 10 günlükken bulunan ve hayatta kalma ihtimali düşük olarak görülen kuşun bacağındaki açık yarası ve kırığı tedavi edildi.

Peçeli baykuşların gece avcıları olması nedeniyle klinikte özel bir karanlık oda oluşturularak, kendini doğal ortamda hissetmesi sağlandı. Ancak beslenmeyi reddeden yavru, kendisiyle ilgilenen veteriner teknikeri Fatoş Mutlu'ya bir hayli alıştı. Yalnızca Mutlu'nun elinden yemek yiyen baykuş, böylece hayatta kaldı. Mutlu, etobur baykuşu ona uygun mamalarla besliyor.

"Yanıma kimseyi yaklaştırmıyor"

Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada çocukluğundan beri baykuşlara ilgi duyduğunu ama daha önce hiç yakından teması olmadığını söyledi.

Yavru baykuşun geldiğinde durumunun çok kötü olduğunu, kendisinin de onunla ilgilenmek istediğini aktaran Mutlu, şöyle devam etti:

"İlk zamanlar yemeyi reddediyordu. Karanlık bir ortama aldıktan sonra daha mutlu oldu. Kafesinin içine kutu koydum, geceleri oraya girip uyuyor. Temizliğiyle, beslenmesiyle her şeyiyle ilgileniyorum. Günde 2-3 kere yemek yiyor. Benim elimden başka kimseden yemek yemiyor. Geldiğinde kaçıyordu herkesten, ben ısrarla sevmeye çalıştım, sohbet ettim. Ona güven verdim. Aramızda bir bağ oluştu. Beni annesi gibi görüyor. Yanıma kimseyi yaklaştırmıyor, koruma içgüdüsüne sahip."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın