Dolar
32.33
Euro
34.92
Altın
2,214.06
ETH/USDT
3,580.80
BTC/USDT
71,310.00
BIST 100
9,079.97
Politika, arşiv

Zulme sessiz kalamazdık

Başbakan Erdoğan, Suriyeli diplomatlara 72 saat içinde Türkiye'den ayrılmaları talebinin iletildiğini belirterek, ''Zulme sessiz kalamazdık'' dedi.

30.05.2012 - Güncelleme : 30.05.2012
Zulme sessiz kalamazdık

ANKARA 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Vilayetler Evi'ndeki Karayolu Güvenliği Yüksek Kurulu Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Erdoğan, Dışişleri Bakanlığının, Suriyeli diplomatlara 72 saat içinde Türkiye'den ayrılmaları talebini ilettiğini söyledi. Hula'da 50'si çocuk 110 kişinin, tankla topla öldürülmesi üzerine uluslararası camianın ortak bir duyarlılık gösterdiğini belirten Erdoğan, "Zulme sessiz kalmak, rıza göstermek zulümdür. Zalimlerin yanında yer almak da aynen onlar gibi zalim olmaktır. Bunlara sessiz kalamazdık" diye konuştu.
Erdoğan, "Suriye'den kaçan PKK'lıların yakalandığı yönünde bilgiler var. Kayseri'deki olayın da Suriye'den kaçan PKK'lılar tarafından gerçekleştirildiği yönünde iddialar vardı. 'Tampon bölge' seçeneği daha yakın diyebilir miyiz'' sorusuna, ''Bunların hepsi gelişmelere göre atılacak adımlar ve bizim tüm ilgili birimlerimizle değerlendirmesi yapılarak ondan sonra alacağımız kararlardır. Şu anda bu konuyla ilgili aldığımız bir karar yok, alırsak bunu zaten açıklarız'' yanıtını verdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın