Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.20
BTC/USDT
70,335.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

'Tel Abyad'daki ihlaller etnik temizlik boyutunda'

Suriyeli aktivist, Tel Abyad Meclis eski üyesi Salih, YPG'nin Halep'e bağlı Tel Abyad kentindeki insan hakları ihlallerinin etnik temizlik boyutuna geldiğini belirtti.

02.07.2015 - Güncelleme : 02.07.2015
'Tel Abyad'daki ihlaller etnik temizlik boyutunda'

RAKKA 

Suriyeli aktivist, eski Tel Abyad Meclis Üyesi ve Yerel Dokümantasyon Komitesi üyesi Ahmed el-Hac Salih, YPG'nin Halep'e bağlı Tel Abyad kentindeki insan hakları ihlallerinin etnik temizlik boyutuna geldiğini belirtti.

AA muhabirine konuşan Salih, YPG'nin Suriye'nin kuzeyindeki Rakka kentinde sivillerin evlerini yağmaladığını ve Tel Abyad çevresindeki Arapları sistematik göçe zorladığını ifade etti.

Salih, "Tel Abyad kırsalındaki ihlaller etnik temizlik, işkence, öldürme, yağmalama, aileleri göçe zorlama ve rastgele ateş açma boyutuna ulaştı" dedi.

Üyesi olduğu komisyonun, Rakka'nın kuzeyindeki Nus Tel, Haşişe, Ufla köylerinde YPG ve Hristiyan Süryani Sutoro güçlerinin ortaklaşa hırsızlık ve yağmalama yaptıklarını iddia eden Salih, zirai makineler, jeneratör gibi sivillere ait malzemelerin çalındığını söyledi.

Salih, "YPG, kontrolü altındaki Rakka'nın kuzey banliyölerinde yeni bir yöntem kullanıyor. Yüzlerce kişiyi baskıyla gözaltına aldı. Ayn İsa ve diğer köylerde YPG'nin gözaltına aldığı kişilerden bazılarının cesetleri üzerinde işkence izleri bulundu" diye konuştu.

YPG'nin Halep-Haseke yolunda bulunan ve hiçbir gruba bağlı olmayan Irtuvaziyye köyünde halka "evlerinizi terk edin" duyurusu yaptığını belirten Salih, söz konusu örgütün Norveç Mülteci Konseyi'nin gözetiminde inşa edilen Kasas Bireği köyündeki mülteci kampının araç-gereçlerini de çaldığını öne sürdü.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) tarafından oluşturulan "Gerçekleri Araştırma Komisyonu", YPG güçlerinin Suriye'de Türkmen ve Arapları hedef alan tehcir politikası uyguladığını iddia etmişti.

Muhabir: Mohamad Misto, Ayşe Sümeyra Aydoğdu 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın