Dolar
32.49
Euro
34.86
Altın
2,334.28
ETH/USDT
3,154.60
BTC/USDT
64,556.00
BIST 100
9,716.77
Yaşam, arşiv

Deredeki fok yavrusuna yoğun ilgi

Muğla'nın Ula ilçesinde beslenmek amacıyla Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'ne gelen fok yavrusu, amatör kamerayla görüntülendi.

04.06.2015 - Güncelleme : 04.06.2015
Deredeki fok yavrusuna yoğun ilgi

MUĞLA

Ula ilçesinde beslenmek amacıyla Gökova Körfezi'ne dökülen Kadın Azmağı Deresi'ne gelen fok yavrusu, amatör kamerayla görüntülendi.

Akdeniz Koruma Derneği Başkanı Zafer Kızılkaya, üyelerinin fok yavrusunun görüntülerini kaydetmesine ilişkin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayvanın her sabah bölgeye geldiğini söyledi. 

Yaklaşık 7 aylık fokun suyu temiz olduğu için derenin içlerine kadar girebildiğine işaret eden Kızılkaya, şöyle konuştu:

"Hayvan, beslenme ihtiyacı olduğu zaman yeterince balık buluyor. Bir başka önemli konu da insanlar tarafından tehdit olmadığını hissediyor. Bu, Akyaka için çok önemli. Akdeniz'in en nadir canlısından bahsediyoruz. Şu anda belki sularımızda 50-60 tane var ve bunlardan birisi burada."

Derneğin Gökova Körfezi'nde koruma alanları oluşturma çabalarının sonuç verdiğini vurgulayan Kızılkaya, besin zincirinin en üst halkasındaki köpek balıkları ve fokların sağlıklı olmasının, sistemin de sağlıklı işlediğini gösterdiğini anlattı.

Kızılkaya, "En büyük halkayı aldığınız zaman, sistem tökezlemeye başlıyor. Dolayısıyla Akyaka'da fok görülmesi, çok önemli" dedi.

Fok yavrusu, bölgedeki ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Muhabir: Durmuş Genç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
fok
Bu haberi paylaşın