Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,194.57
ETH/USDT
3,579.20
BTC/USDT
70,553.00
BIST 100
8,987.10
Gündem, arşiv

Isparta'da öğrencilerden kira protestosu

Süleyman Demirel Üniversitesinde öğrenim gören bir grup öğrenci, şehirdeki apart ve evler için yüksek kira istendiğini öne sürerek, durumu protesto etti.

30.05.2015 - Güncelleme : 30.05.2015
Isparta'da öğrencilerden kira protestosu

ISPARTA

Süleyman Demirel Üniversitesinde (SDÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, şehirdeki apart ve evler için yüksek kira istendiğini öne sürerek, durumu protesto etti.

Kaymakkapı Meydanı'nda toplanan, "Aileye 5, öğrenciye 15", "Kira ödeyip ev sahibi ediyoruz" yazılı pankartlar taşıyan yaklaşık 300 kişilik grup, "Isparta uyuma, öğrencine sahip çık", "Yolunacak kaz değiliz" sloganları attı. 

Grup adına basın açıklamasını okuyan Halil İbrahim Pişkin, 45 metrekarelik aparta bin lira, 80 metrekarelik sobalı eve 700 lira isteyen ev ve apart sahiplerine tepki göstermek amacıyla eylem düzenlediklerini söyledi.

Apart ve ev sahiplerinin, yaz aylarında oturmadıkları halde kendilerinden kira istediklerini, vergi ödememek için de bunu elden aldıklarını anlatan Pişkin, bu zulme son verilmesi gerektiğine işaret etti. 

Öğrencilerin bu ülkenin gelir kapısı değil, geleceği olduğunu vurgulayan Pişkin, "Lütfen apartları yatırım aracı görmeyin. Süleyman Demirel Üniversitesinde okuyoruz ama Süleyman Demirel'in akrabası değiliz. Bu yaptığınıza derhal son verin" ifadesini kullandı. 

Açıklamanın ardından slogan atarak Cengiz Topel Caddesi'ne yürüyen öğrenciler, polisin uyarısı üzerine eylemi sonlandırdı.

Muhabir: Murat Yolcu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın