Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.60
BTC/USDT
70,117.00
BIST 100
9,137.87
Politika, seçim 2015, arşiv

'Hizmet dertleri yok'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, "70 milyondan fazla parayı harcayamamışlar ve kasalarında kalmış. Demek ki bir hizmetleri yok. Hizmet derdi olanın kasada parası kalır mı?" dedi.

30.05.2015 - Güncelleme : 30.05.2015
'Hizmet dertleri yok'

DİYARBAKIR 

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bir gazetedeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 2014 kesin hesap tablosunda 78 milyon liranın kayıp olduğu iddiasına ilişkin, "70 milyondan fazla parayı harcayamamışlar ve kasalarında kalmış. Demek ki bir hizmetleri yok. Hizmet derdi olanın kasada parası kalır mı? Harcar, toplumun faydasına projeler ve programlar yapar" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yılmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten ve milletvekili adayları ile Yenişehir ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Yılmaz, daha sonra Yenişehir ilçesindeki seçim bürosunda partililerle bir araya geldi. 

Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, kendilerini eleştiren muhalefet partilerinin Diyarbakır yararına çalışmadığını belirterek, "Hükümeti eleştirenler taşı üstüne taş koymuyor, bir derde deva bulmuyor. Belediyeleri var, gezip, görüyorum. Maalesef hizmet yok. Olan hizmetlerde de adalet yok. Bırakın oy vermeyeni, oy verene de hizmet etmiyorlar. Öğrendim ki 70 milyondan fazla parayı harcayamamışlar ve kasalarında kalmış. Demek ki bir hizmetleri yok. Hizmet derdi olanın kasada parası kalır mı? Harcar, toplumun faydasına projeler ve programlar yapar. İnşallah biz güçlü bir hükümet olarak yolumuza devam edeceğiz. Diyarbakır halkı da bize bu gücü ve desteği verirse birçok projeyi hayata geçireceğiz" diye konuştu.

"İnanç ve anadil özgürlüğünü AK Parti getirdi"

 Diyarbakır'ın da güçlü bir şekilde hükümetin içinde yer alması gerektiğini, Diyarbakır'ın hizmete, istihdama, nefes almaya ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Bakan Yılmaz,  şunlardı söyledi:

"Diyarbakır'da çok sloganlar atıldı, ideolojik kavgalar yaşandı. Yeter artık Diyarbakır rahat bir nefes alsın. Kalkınsın, gelişsin, yatırımlar artsın. AK Parti'nin değerleriyle Diyarbakır halkının değerleri arasında bir fark yoktur. Özgürlükse AK Parti sonuna kadar özgürlüklerden yanadır. İnanç ve anadil özgürlüğünü AK Parti getirdi." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın