Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,210.14
ETH/USDT
3,574.30
BTC/USDT
70,894.00
BIST 100
9,060.09
Politika, arşiv

Davutoğlu'ndan Özekinci'ye geçmiş olsun telefonu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nun, Siirt'te saldırıya uğrayan 3'ü kadın, 4 AK Partili için Gençlik Kolları Başkanı Özekinci'yi telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

29.05.2015 - Güncelleme : 29.05.2015
Davutoğlu'ndan Özekinci'ye geçmiş olsun telefonu

SİİRT

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Siirt'te saldırıya uğrayan 3'ü kadın, 4 AK Partili için  Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci'yi telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

 AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Özekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Davutoğlu'nun kendisini telefonla arayarak, HDP seçim bürosundaki grup tarafından dün darbedilen AK Parti Siirt Gençlik Kolları Ar-Ge Başkanı Elif Ekinci, Gençlik Kolları üyesi Merve Yılmaz, Yeter Timurtaş ve Şemsettin Şeker için geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu kaydetti.

Ekinci, 3'ü kadın 4 partilinin, Başbakanın katılımıyla kentte gerçekleştirilen mitingin ardından saldırıya maruz kaldığını belirterek, "Başbakanımız telefon görüşmesinde partililerimizin durumunu sordu, saldırıya uğrayan arkadaşlarımızı da arayacaklarını, konunun takipçisi olduklarını ifade ettiler. Başbakanımıza duyarlılığından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

AK Parti camiası olarak saldırıyı kınadıklarını ifade eden Özekinci, şöyle konuştu:

"Kadına kalkan el kırılmalıdır. Biz, 'kadına şiddete hayır' diyoruz her zaman. Kadın haklarını savunduğunu ileri süren partinin mensuplarının bu tür olaylarda yer alması daha çok üzücü. Bu konu bütün bir camiaya belki mal edilemez ama bu tür insanların da bir an önce bulunarak, kamuoyunun önüne getirilmesi gerekiyor. Bu konuda bizi derinden üzmüştür."

Özekinci, her tür şiddete karşı olduklarını, bu saldırıları tüm Türkiye'ye yapılmış kabul ettiklerini, saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce bulunarak hak ettiği cezanın uygulanmasını istediklerini vurguladı.

Saldırıya kadınlardan tepki

Bu arada, Eğitim Bir-Sen Siirt Şubesi Kadın Komisyonu Başkanı Mesude Hazar ve SiirtDeğişim ve Kadın Derneği Başkanı Pelin Ertekin de yaptıkları açıklama ile kadına şiddeti kınadı.

Hazar, yaşanan saldırının kendilerini derinden üzdüğünü, her zaman kadına şiddete karşı çıkacaklarını belirterek, saldırganların bir an önce bulunmasını istedi.

Mesude Hazar, "Her platformda kadınları ön plana çıkarmaya çalışanların bu şiddeti uygulayanları aralarında barındırması oldukça düşündürücüdür" dedi.

Ertekin ise kentte kadına şiddet olaylarından duydukları üzüntüyü ifade ederek, kadınların hak ettiği değeri toplumda görmesini arzu ettiklerini, bu konuda herkesi sağduyuya davet ettiklerini, Siirt'in bir daha şiddet olaylarıyla gündeme gelmesini istemediklerini sözlerine ekledi.

"Samimiyetsiz olduklarını hissediyorum"

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki birçok kadın sivil toplum kuruluşunca oluşturulan Öncü Kadınlar Platformu Sözcüsü ve Töre Cinayetlerini Önleme ve Kadın Potansiyelini Değerlendirme Derneği (TÖRKAD) Başkanı Zeynep Alkış da kadına yönelik her türlü şiddet uygulayan kişi, kurum ve partileri kınadı.

Alkış, bazı kesimlerin, özellikle bu seçim sürecinde kadının sahada olmasını, siyaset adına mücadele yürütmesini kabullenemediğine dikkati çekerek, "Ne yazık ki kadın ve kimlik üzerinden siyaset yapan partinin üyelerinin, kadın varlığına tahammülsüzlüğü ortaya koyarak kadına şiddet uygulamalarının Çözüm Süreci'ne ve kardeşliğimize gölge düşürdüğünü düşünüyoruz" dedi.

Şiddet uygulayanların kadına bakış açısının samimi olmadığının görüldüğünü savunan Alkış, şunları söyledi:

"Bu saldırıların, 'kendimize dair kadın kıymetlidir, sahada olabilir veya siyaset yapabilir, onun dışında ki bütün kadınların yaptığı çalışma ve siyaset yanlıştır' zihniyetiyle yapılması kötüdür. Kardeşliğimize gölge düşürecek bu saldırıları kınıyor, halktan da duyarlılık göstererek tepkilerini en azından sandıkta göstermelerini bekliyorum. Kadın temsiliyeti noktasında kadın egemenliğinin üstün olduğunu belirtiyorlar ancak iç dünyalarında  bu kadar samimiler mi bilemiyoruz. Ancak davranış ve tarzlarından biraz samimiyetsiz olduklarını hissediyorum."

Kadına yapılan şiddeti HDP'nin dile getirmediğini ileri süren Alkış, "Siyasetin dili şiddete dönüştüğü zaman taraflar yaptıkları yanlışı tabi zikretmeyeceklerdir. Bu yanlışın üzerini farklı şekilde örteceklerdir. İfade etmeyişleri de kendi acziyetlerinden kaynaklanıyor" diye konuştu.

Alkış, saldırıya uğrayanlara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Muhabir: Fecri Barlık, Recep Çelik, Halil İbrahim Sincar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.