Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.26
ETH/USDT
3,555.60
BTC/USDT
70,775.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

'Rüşvet operasyonu ilişkileri etkilemez'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, FIFA’da devam eden rüşvet operasyonunun ABD ile Rusya arasındaki ilişkileri etkilemeyeceğini söyledi.

29.05.2015 - Güncelleme : 29.05.2015
'Rüşvet operasyonu ilişkileri etkilemez'

WASHINGTON

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke’ye, günlük basın brifinginde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, rüşvet operasyonuna ilişkin “ABD'nin kendi yargısını başka ülkelerde yaymaya çalışmasının bariz bir girişimi” nitelendirmesinde bulunduğu hatırlatılarak, operasyonun Washington-Moskova ilişkilerini etkileyip etkilemeyeceği soruldu.

Rathke, soruya, “Bunun ilişkilerde etkisi olacağını düşünmüyoruz” yanıtını verdi.

Putin’in, ABD’nin FIFA Başkanı Sepp Blatter’in yeniden başkan seçilmesini bloke etmek için diğer ülkeleri etkilemeye çalıştığı iddiasında da bulunduğunun yöneltilmesi üzerine Rathke, “Bu doğru değil, bu bizim yaptığımız bir şey değil ve böyle bir şey yapmıyoruz” diye konuştu.

Vladimir Putin, Moskova'da gazetecilerin sorusuna verdiği cevapta, üst düzey FIFA yetkililerinin ABD'nin isteği üzerine gözaltına alınmasının oldukça garip olduğunu belirterek, "Belki onlardan bazıları bir şeyleri ihlal etmiş olabilir, bunu bilmiyorum. Ama bu yetkililer ABD vatandaşı değil, eğer bir şeyler yaşandıysa bile, bu Amerika sınırları dışında oldu ve ABD'nin bununla alakası yok. Bu olay, ABD'nin kendi yargısını başka ülkelerde yaymaya çalışmasının bariz bir girişimidir" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Muhabir: Erkan Avcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın